Sfeerboek 'Het Groene Woud' toont levensvatbaarheid

Door: Het Groene Woud  26-06-2006
Trefwoorden: Plattelandsontwikkeling, Gebiedsbranding, Streekontwikkeling,

Best, 20 juni 2006 - Het Groene woud is vastgelegd in een sfeerboek. Een inspirerend boekwerk dat de levensvatbaarheid van Het Groene Woud weergeeft. Het wordt uitgegeven ter gelegenheid van het tweede Streekfestival Het Groene Woud. 2 juli, tijdens het Streekfestival, wordt het boek gepresenteerd. Kunstenaar Marcel Noordman uit Oirschot is de animator achter dit sfeerboek.

“De waardering van een gebied hangt af van de onderscheidende identiteit. Dit boek laat de identiteit zien van Het Groene Woud”, zegt Frans van Beerendonk, voorzitter van de Stichting Streekfestival Het Groene Woud. “Naast flora en fauna bepalen cultuurhistorische aspecten van het Nationaal Landschap, inclusief de omringende steden, het gezicht van dit gebied. En natuurlijk de mensen die daar leven, recreëren én ondernemen.”

Inspiratie
Naast de illustrator Marcel Noordman werkten de dichteres Christianne van de Wal en auteur Willem van Beerendonk aan dit project mee. “Het Groene Woud leent zich uitstekend voor kunst vanwege de enorme diversiteit en rijkdom aan natuurschoon en cultuurhistorie”, benadrukt Noordman. “Je ziet meer details, kleuren en vormen, waardoor je leert je omgeving meer te waarderen.” Bij het sfeerboek Het Groene Woud heeft de illustrator verschillende materialen en technieken gebruikt om deze grote diversiteit vorm te geven.

Ondernemers bepalen succes
Het boek bevat verder informatie over de natuurgebieden die deel uitmaken van Het Groene Woud. Het geeft een inkijk in plannen van ondernemers die ook in economische zin met Het Groene Woud aan de slag willen. “Dat is belangrijk”, aldus de voorzitter. “Want vooral die ondernemers bepalen of Het Groene Woud als Nationale Landschap een succes wordt, of niet.”

Interesse?
Het sfeerboek is tijdens het Streekfestival te koop voor de speciale festivalprijs van € 7,50. Ook is het boek te bestellen via www.streekfestival.com. De kosten bedragen dan € 10,- (inclusief verzendkosten).

[kader]
Streekfestival
Op zondag 2 juli a.s. vindt op landgoed Velder te Liempde het tweede Streekfestival Het Groene Woud plaats. Thema dit jaar is: Streekfestival Het Groene Woud, Brabants grootste tuin op ‘t zuiden. Het festival is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Het festival biedt spectaculaire demonstraties, verassende kunst, culinaire workshops en heel veel muziek. Het festivalterrein in Liempde is opgedeeld in negen verschillende tuinen. Er is één centrale binnentuin. Hier rondom bevinden zich negen verschillende ‘kleinere’ tuinen, met elk een eigen thema. Van kunst tot landbouw, van cultuur(historie) tot recreatie en van kinderen tot culinaire kookkunsten. Omroep Brabant zendt van 12.00 tot 14.00 uur live het radioprogramma ’t Brabants Uurke uit met als hoofdgast Gerard van Maasakkers. Ook vertrekt vanaf het Streekfestival de jaarlijkse Dommeldalrit met authentieke rijtuigen. Vanuit elk dorp en stad in Het Groene Woud zijn fietsroutes uitgezet naar Landgoed Velder. Bij de startpunten en onderweg vinden in het kader van de natuurestafette van de Duurzame driehoek ook nog vele activiteiten plaats. De website www.streekfestival.com geeft een overzicht van de vele activiteiten.

Noot voor de redactie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Streekfestival Het Groene Woud:

Frans van Beerendonk (voorzitter)
T. +31 (0499) 371932
M. +31 (06) 53164593
E. [email protected]

Geert van de Veer (projectleider)
T. +31 (0413) 385820
M. +31 (06) 10960531
E. [email protected]

Trefwoorden: Gebiedsbranding, Plattelandsontwikkeling, Streekontwikkeling,

Contact Het Groene Woud

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share