Einde traditionele Uitzendbureaus nabij?!

Einde traditionele Uitzendbureaus nabij?! van Jobmatch.tv

Door: Jobmatch.tv  01-06-2007

Eerste kennismaking met ‘sollicitanten’ per videoclip
Geïnteresseerde werkgevers kunnen de persoonlijke videoclips en de overige cv-gegevens bekijken. Zijn ze geïnteresseerd, dan kunnen ze dit via de website aan JobMatch.tv mededelen waarna JobMatch.tv eerst per email of via sms-bericht contact opneemt met de ‘sollicitant’. Pas als deze ook geïnteresseerd is in het bedrijf en nog ter beschikking is worden de contactgegevens van de ‘sollicitant’ aan de werkgever verstrekt. “Het gaat niet alleen om het filmpje,” zegt Kockelkoren. “Een werkgever kijkt allereerst of een kandidaat de juiste papieren heeft. Werkzoekenden moeten daarom dus ook veel gegevens achterlaten. De selectie& matching moet zo precies mogelijk zijn.”
Een ondernemer bespaart tijd en geld met JobMatch.tv. “Reguliere uitzendbureaus sturen je meestal een lijst met meerdere kandidaten. Die moet je dan uitnodigen voor een persoonlijk tijdrovend gesprek. Bij een gesprek vallen veel kandidaten af, omdat de eerste indruk niet bevalt of het niet meteen ‘klikt’. Vooraf een videoclip bekijken en het cv lezen kost enkele minuten; waarmee je dus meteen die eerste belangrijke indruk hebt. Verder is het een voordeel dat je bij ons, via een pc met een breedband/adsl-internetverbinding, 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht kunt, vanaf elke plek in de wereld.”
De besparingen op inleen-kosten via een payroll-constructie lopen op tot ongeveer twintig procent van het bruto-uurloon dat met de flexwerker is overeengekomen t.o.v. het gemiddeld gehanteerde tarief dat door andere uitzendbureaus berekend wordt , die vanuit fysieke bemande vestigingen opereren. “Werkzoekenden screenen en beoordelen op het internet is gratis. Ontstaat er een arbeidsrelatie, dan neemt het payrollbureau ( onderdeel van een gerenommeerde uitzendorganisatie in de top-3 in de wereld ) als samenwerkingspartner van Jobmatch.tv de volledige administratie over en zorgt voor uitbetaling salarissen, afdrachten van belastingen, premies en pensioenen. Wij kunnen goedkoper zijn en dezelfde kwaliteit bieden, omdat we geen ‘dure’ kantoren plus bemensing nodig hebben. En mocht de werkgever geen gebruik willen maken van een payrollconstructie, dan is dat geen probleem. We vragen dan wel aan de werkgever een geringe vergoeding voor wervings- en selectiekosten, echter pas nadat deze de contactgegevens van de kandidaat ontvangen heeft .”
Uitzendbureau-diensten tegen veel voordeliger Payroll-tarief
Lex Kockelkoren verwacht veel van JobMatch.tv. "Ondernemers kunnen met JobMatch.tv zelf gericht zoeken tegen nul kosten. Ze hoeven minder 1e gesprekken vooraf te houden en hoeven zelfs niet eens meer personeelsadvertenties te plaatsen. Bovendien willen steeds meer bedrijven van de administratieve lasten en juridische verantwoordelijkheid af om zich te kunnen concentreren op de eigen business. In ons geval wordt het payrollbureau juridisch de werkgever en handelt alles af. JobMatch.tv levert dus diensten van een uitzendbureau, echter tegen een veel voordeliger payroll-tarief.”
Over het aanbod van werkzoekenden maakt de Heerlense ondernemer zich evenmin zorgen. “We gaan ons in eerste instantie richten op de studerende jongeren tot 27 jaar. De verschillende opleidingen in Nederland (mbo, hbo en wo) tellen momenteel ca. één miljoen studenten. Van hen heeft het overgrote deel een verbinding met internet. Zestig procent beschikt over een webcam. Deze groep is vertrouwd met de virtuele wereld en hoeft niet zo nodig naar een uitzendbureau in de stad voor een uitgebreide intake. Natuurlijk kunnen alle andere werkzoekenden zich ook inschrijven bij JobMatch.tv. Of het nu uitkeringsgerechtigden zijn, senioren, autochtonen of allochtonen…..het maakt niet uit. Ze moeten wél gemotiveerd zijn en bereid zijn om zowel hun cv-gegevens opnieuw te willen invullen in onze JobMatch.tv-database en om een persoonlijke videoclip te willen maken en uploaden”. De website www.JobMatch.tv staat vanaf nu gedurende 1 maand alléén nog maar open voor inschrijvingen van werkzoekenden en zal, nadat de database gevuld is met inschrijvingen, pas open staan voor werkgevers die daarna gratis hun “zoekopdracht naar geschikt personeel” kunnen opgeven.

<noot voor de redacties> Meer informatie is te vinden op www.jobmatch.tv Voor een toelichting is Lex Kockelkoren bereikbaar onder 045-7501878 of 06-22464332 of lex@jobmatch.tv. Foto’s van Lex Kockelkoren zijn op te vragen en vrij van auteursrechten te publiceren.