Uitzendkrachten worden "Filmsterren"

Uitzendkrachten worden "Filmsterren" van Jobmatch.tv

Door: Jobmatch.tv  01-06-2007

Werkzoekenden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op www.JobMatch.tv. Lex Kockelkoren denkt vooral veel respons te krijgen van studerende jongeren die tijdelijk werk (gaan) zoeken en zich als werkzoekende inschrijven bij JobMatch.tv. “De verschillende opleidingen in Nederland ( mbo, hbo en wo ) tellen ruim één miljoen studenten. Van hen heeft het overgrote deel een verbinding met internet. Zestig procent beschikt zelfs al over een webcam. Deze groep is vertrouwd met de virtuele wereld en hoeft niet zo nodig naar een uitzendbureau in de stad voor een uitgebreide intake. Natuurlijk kunnen alle andere werkzoekenden zich ook inschrijven bij JobMatch.tv. Of het nu uitkeringsgerechtigden zijn, senioren, autochtonen of allochtonen…..het maakt niet uit. Ze moeten wél gemotiveerd zijn en bereid zijn om zowel hun cv-gegevens opnieuw te willen invullen in onze JobMatch.tv-database en om een persoonlijke videoclip te willen maken en uploaden”. Inschrijven is niet alleen gratis, je kunt er ook nog een mooie prijs mee winnen. Een reis naar Hollywood bijvoorbeeld of een digitale camcorder. Werknemers die straks aan het werk zijn bij de in-lenende werkgevers sparen, voor elk gewerkt uur, zelfs automatisch ‘bonus’-punten waarmee ze waarde-vouchers verdienen die ze kunnen gebruiken om vliegtickets en/of hotel-overnachtingen te betalen ”. De website www.JobMatch.tv staat vanaf nu gedurende 1 maand alléén nog maar open voor inschrijvingen van werkzoekenden en zal, nadat de database gevuld is met inschrijvingen, pas open staan voor werkgevers die daarna gratis hun “zoekopdracht naar geschikt personeel” kunnen opgeven.

Videoclip
De werkwijze van JobMatch.tv is helder. Werkzoekenden schrijven zich, gratis, in via de website. Ze zijn wel verplicht om zowel een uitgebreid cv én een videoclip in te voeren. Met behulp van een programma worden verschillende scènes opgenomen die vervolgens tot een vloeiende presentatie worden gesmeed, geschikt voor streaming video op het internet. In deze video- scènes ( 4 x 20 sec.) vertelt de kandidaat bijvoorbeeld iets over zijn ervaringen, hobby’s, positieve eigenschappen en zijn/haar ambities. Naar behoefte kunnen deze video-opnames tussentijds steeds weer opnieuw opgenomen en vervangen worden.
Alle gegevens worden afgeschermd met wachtwoorden. Zijn de werkgevers na het zien van deze presentaties geïnteresseerd, dan kunnen ze dit per e-mail aan JobMatch.tv mededelen waarna JobMatch.tv eerst per email of via sms-bericht contact opneemt met de ‘sollicitant’. Pas als deze ook geïnteresseerd is in het bedrijf en de vacature en nog ter beschikking is tijdens een bepaalde periode, dan worden de contactgegevens van de ‘sollicitant’ pas aan de werkgever verstrekt. De werkgever zal daarna dan rechtstreeks contact opnemen met de kandidaat. “Het gaat niet alleen om het filmpje” zegt Kockelkoren. “Een werkgever kijkt allereerst of een kandidaat de juiste papieren en ervaring heeft. Werkzoekenden moeten dus net als bij een regulier uitzendbureau heel veel gegevens achterlaten waardoor de selectie zorgvuldig kan zijn.”

Gerenommeerde samenwerkingspartner
Jobmatch.tv werkt nauw samen met een gerenommeerd Uitzend/Payroll-partner ( in de wereld top-3 ) . Deze organisatie ziet veel potentie in het idee van Lex Kockelkoren. Als er een arbeidsrelatie tot stand komt via Jobmatch.tv handelt de Uitzend/Payroll-partner van Jobmatch.tv vervolgens met zowel werknemer en werkgever het contractuele en administratieve gedeelte af, betaalt de salarissen uit en zorgt voor de belasting-, premie- en pensioenafdracht. “Net zoals alle uitzendbureaus. De besparingen voor werkgevers op inleen-kosten via de Uitzend/Payroll-partner van Jobmatch.tv lopen op tot ongeveer twintig procent van het bruto-uurloon dat met de flex-werker is overeengekomen t.o.v. het gehanteerde tarief dat door andere uitzendbureaus berekend wordt, die vanuit fysieke bemande vestigingen opereren. Deze kosten hoeven wij daarom niet in onze tarieven aan de werkgevers door te belasten.”

<noot voor de redacties>
Meer informatie is te vinden op www.jobmatch.tv Voor een toelichting is Lex Kockelkoren bereikbaar onder 045-7501878 of 06-22464332 of lex@jobmatch.tv. Foto’s van Lex Kockelkoren zijn op te vragen en vrij van auteursrechten te publiceren.