De Obvion Basis hypotheek: eenvoudig voordelig met behoud van kwaliteit

Door: Obvion  07-03-2006
Trefwoorden: Hypotheken, Finance

Heerlen, 7 maart 2006 – Met de introductie van de Basis hypotheek zet Obvion vandaag de hypothekenmarkt op zijn kop. Dit nieuwste product brengt het afsluiten van een hypotheek terug tot de essentie: zo goedkoop en eenvoudig mogelijk de financiering van een huis regelen. Doordat de Basis hypotheek minder faciliteiten bevat, kan Obvion consumenten een extra lage rente aanbieden. Zo eenvoudig is het.

Obvion heeft maatschappelijke waarden als betrouwbaarheid en openheid hoog in het vaandel staan in haar relatie met consumenten. Het is daarom volkomen vanzelfsprekend dat Obvion de meest eenvoudige hypotheek van Nederland op de markt brengt, geschikt voor hen die lage woonlasten willen combineren met behoud van kwaliteit en financiële zekerheid. De prijsbewuste geldlener ontvangt geen kostbare extra faciliteiten, zodat de rente gegarandeerd laag is én blijft! Bij een rentevastperiode van twee jaar betalen consumenten 0,4% minder rente dan voor een Obvion hypotheek die wel alle faciliteiten biedt. Voor de overige rentevastperioden is het rentetarief 0,2% goedkoper1 dan de tarieven voor Obvion hypotheken. Wanneer de rentevastperiode voorbij is, ontvangt de klant bij verlenging opnieuw hetzelfde scherpe rentetarief zoals op dat moment ook geldt voor nieuwe Basis hypotheken. Obvion heeft een eenduidig en eerlijk rentebeleid naar de consument.
Zo voordelig kan eenvoud zijn
De Basis hypotheek doet uitsluitend wat het belooft: eenvoudig voordelig een huis financieren. Obvion heeft de voordelen hiervan op een rij gezet:

  • Consumenten profiteren van de extra lage rente doordat zij niet betalen voor extra faciliteiten waar deze prijsbewuste consumentengroep geen behoefte aan heeft.
  • Renteconstructies zijn helder. Tijdens de rentevastperiode geldt één tarief, daarna betalen consumenten dezelfde uniforme rente die op dat moment geldt voor nieuwe hypotheken.
  • De laagste rente geldt. Voor het vaststellen van het rentetarief zijn 2 meetmomenten bepalend: de rente op ontvangstdatum van de aanvraag en de rente op de passeerdatum. Offertes zijn maximaal vier maanden geldig.
  • De bouwdepotrekening. Obvion brengt geen extra kosten in rekening voor het in termijnen uitbetalen van de hypotheek aan consumenten die een nieuwbouwwoning hebben gekocht.
  • Flexibele opname faciliteit. Consumenten hebben de mogelijkheid zonder tussenkomst van de notaris extra geld op te nemen uit de Basis hypotheek, door bij passeren een hoger bedrag in te schrijven.
Duidelijkheid scheppen in een ondoorzichtige markt

Met de Basis hypotheek schept Obvion duidelijkheid in een markt die de laatste jaren meer ingewikkeld en minder transparant is geworden. Obvion is van mening dat dit in het nadeel is van consumenten die moeilijker onderscheid kunnen maken tussen de verschillende offertebepalingen, algemene voorwaarden en rentemogelijkheden. Het voordeel van de Basis hypotheek is gelegen in het feit dat de consument niet betaalt voor faciliteiten waar hij geen gebruik van wil maken. Wel krijgt hij de service en kwaliteit waar Obvion voor staat.

Trefwoorden: Finance, Hypotheken

Contact Obvion

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share