Rooms Kath Congregatie De Kleine Zusters vd H Joseph

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Gasthuisstraat 45 , 6416 AM Heerlen, Limburg
Website - Geen ingevoerd
E-mail - Geen ingevoerd

Over Rooms Kath Congregatie De Kleine Zusters vd H Joseph

De Kleine Zusters van de H. Joseph is een congregatie van vrouwen die in 1872 in Heerlen door Mgr. Joseph Savelberg is gesticht. De congregatie legt zich toe op actieve bezigheden: gezondheidszorg, onderwijs en huishouden. Tot aan het einde van de twintigste eeuw werkten de Kleine Zusters in ziekenhuizen, inrichtingen en scholen. Zij zorgden voor ouderen, zieken, geestelijk en lichamelijk gehandicapten en kinderen. Zij waren niet alleen in Heerlen en Limburg actief, maar ook in de rest van Nederland en in België. Missiewerk voerde de Kleine Zusters naar China, Indonesië, Nieuw-Guinea, Kenia en Tanzania. Ook daar deden ze vooral aan scholing en ziekenzorg. In tegenstelling tot veel andere congregaties die zochten naar een meer contemplatieve invulling van hun religieuze leven, zijn de Kleine Zusters altijd actief op de maatschappij betrokken geweest. De Nederlandse en Belgische zusters hebben inmiddels allemaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. In Kenia, Tanzania en Indonesië zijn jonge takken van de congregatie nog volop aan het werk.

Nalatenschap
De congregatie telt op dit moment nog meer dan 200 leden in Nederland en België. Er zal in de toekomst echter een moment komen dat ze er niet meer zijn. De meeste zusters zijn nu boven de tachtig. Sinds 1971 zijn er geen vrouwen meer ingetreden. Om hun nalatenschap te waarborgen hebben de zusters verschillende initiatieven ontplooid. Zo is er een documentaire over hen gemaakt (door Annemarie Strijbosch) en wordt er op dit moment een boek over de geschiedenis van de congregatie geschreven (door Gabrielle Dorren) De herinrichting van het oude klooster in de Gasthuisstraat is onderdeel van deze initiatieven.

Openingstijden

Ma, Wo
Gesloten
Di, Do - Zo
-

Featured Message

Neem vandaag contact op

08-09-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Religious Services

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Heerlen Limburg

Is Rooms Kath Congregatie De Kleine Zusters vd H Joseph in Gasthuisstraat 45, Heerlen Limburg 6416 AM uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Monument diensten in Heerlen Limburg beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Heerlen Monument per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Heerlen Limburg, 6416 AM, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[5228490]