Ontslagvergoeding voor payrollmedewerkers

Door: Spera Advocaten  04-04-2011
Trefwoorden: Ontslagvergoeding, Bedrijf Failliet

Een vakbond heeft vanmorgen laten weten dinsdag in beraad te gaan voor de deur van het ministerie van economische zaken landbouw en innovatie. De actie is tegen het feit dat payroll werknemers zonder sociaal plan ontslagen worden, zoals bij een inkrimping, reorganisatie of bedrijf failliet.

Dit jaar zullen er op de afdeling agentschapNL bij het ministerie van economische zaken landbouw en innovatie meer dan 240 betrekkingen geschrapt worden, met als gevolg dat er tientallen payroll werknemers ontslagen zullen worden. De werknemers zijn via een payrollbedrijf in dienst bij AgNL. In 2014 wordt al het tijdelijke personeel van agentschapNL ontslagen.

Het vakbond eist dat het payroll personeel bij ontslag precies zoals normale ambtenaren wordt behandeld. Dus bij een ontslag hebben ze ook het recht op een ontslagvergoeding. Payroll werknemers zijn volgens het vakbond ook ambtenaar, en hebben evenveel recht op goede voorwaarden bij ontslag zoals ontslagvergoeding, omscholing en begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan, wat normaliter is bij ambtenaren.   

Trefwoorden: Bedrijf Failliet, Ontslagvergoeding