Aggreko gaat naar Olympische Spelen in Beijing 2008

Door: Van Zandvoort Media  09-06-2008
Trefwoorden: Klimaatbeheersing, Contract, Stroomvoorziening

Aggreko, de grootste verhuurder van apparatuur voor stroomvoorziening, koeling, klimaatbeheersing en olievrije perslucht ter wereld, heeft een contract getekend met het ‘Beijing Organizing Committee for the Games of XXIX Olympiad’ (BOCOG). Aggreko zal zorgen voor de tijdelijke energievoorzieningen tijdens de Olympische Spelen 2008 in Beijing. De geschatte waarde van het contract ligt rond de 35 miljoen Amerikaanse dollar.

Aggreko levert tijdens de Spelen circa 160 MW aan tijdelijke energie, verspreid over 40 Olympische locaties in zes steden: Beijing, Shanghai, Hongkong, Qingdao, Qinhaungdao en Tianjin.

De energie, genoeg om meer dan 150.000 huizen van elektriciteit te voorzien, wordt op elke locatie geleverd door noodstroomgeneratoren. Voor de verspreiding zijn meer dan 300 km kabels en 2000 distributiepanelen nodig. Om de apparatuur te installeren, onderhouden en bedienen, neemt Aggreko 200 werknemers in dienst. Ook veel mensen uit China.

Niet alleen tijdens de openings- en sluitingsceremonie in het Nationale Stadion in Beijing wordt apparatuur van Aggreko gebruikt. Deze wordt ook ingezet voor de stroomvoorziening van de verlichting en de camera-apparatuur in de diverse stadions. Daarnaast krijgt het internationale broadcastcentrum stroom van Aggreko. Dit centrum zendt televisiebeelden uit over de hele wereld.

Rupert Soames, Algemeen Directeur van Aggreko PLC, over het contract:
“We zijn ontzettend blij met dit contract. Het is een van de grootste contracten ooit voor het leveren van tijdelijke stroom voor een sportevenement. We kijken ernaar uit om het Organisatiecomité te steunen in hun taak de Spelen vlekkeloos te laten verlopen en om alle beelden ongestoord uit te kunnen zenden voor miljoenen kijkers overal ter wereld.”

Over Aggreko
Aggreko plc is wereldwijd de grootste verhuurder van apparatuur voor stroomvoorziening, koeling en klimaatbeheersing en olievrije perslucht. Het helpt bedrijven bij het verhogen van hun rendement door het creëren van kansen, het oplossen van problemen en het verkleinen van risico’s. Aggreko levert 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning. Er werken ongeveer 3.000 mensen vanuit meer dan 120 locaties in 31 landen. In 2007 bediende Aggreko klanten in 100 verschillende landen en behaalde een omzet van ongeveer 1 miljard Euro. Aggreko plc staat genoteerd aan de effectenbeurs in Londen (AGK.L) en heeft zijn hoofdkantoor in Schotland. Bezoek voor meer informatie www.aggreko.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simon Lyons
Global Head of Marketing & Communication Aggreko Plc
T +44 141 2255900
[email protected]

Edwin van Opijnen
Area Sales Manager
Aggreko Nederland BV
Fuutweg 3
4791 PB KLUNDERT
Industrieterrein Moerdijk
Haven 461A
Nederland
T +31 (0) 88 6441 441
F +31 (0) 88 6441 451
[email protected]

Trefwoorden: Aggreko, Beijing, Bocog, Contract, Klimaatbeheersing, Olievrije Perslucht, Sportevenement, Stroomvoorziening, Televisiebeelden, Tijdelijke Energie,