Aggreko levert energie aan Olympische en Paralympische Winterspelen in 2010 in Vancouver

Door: Van Zandvoort Media  16-06-2008
Trefwoorden: Airconditioning, Klimaatbeheersing, Stroomvoorziening

Aggreko, de grootste verhuurder van apparatuur voor stroomvoorziening, koeling, klimaatbeheersing en olievrije perslucht ter wereld, heeft een contract getekend met het Vancouver Organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Winterspelen in 2010 (VANOC). Aggreko zal tijdens ‘Vancouver 2010’ apparatuur leveren voor de tijdelijke energievoorziening en koeling op alle locaties van de Spelen. Bijvoorbeeld in het stadion van de openings- en sluitingsceremonie, op verschillende feestlocaties, in het internationale broadcast centrum, het uitzend- en mediacentrum in Whistler, de Olympische en Paralympische dorpen in Vancouver en Whistler en op alle wedstrijdlocaties.

Aggreko heeft ruime ervaring in het ondersteunen van de Olympische spelen, een van de grootste sportevenementen ter wereld. Het bedrijf leverde bijvoorbeeld de tijdelijke energievoorziening tijdens de Zomerspelen in Atlanta in 1996 en de Winterspelen in Salt Lake City in 2002. Bovendien installeert Aggreko op dit moment meer dan 160 MW aan tijdelijke energievoorzieningen voor de Olympische Spelen in Beijing in 2008.

“Om de Winterspelen in 2010 succesvol te laten verlopen, is ontzettend veel werk achter de schermen en apparatuur nodig, onder andere voor tijdelijke energievoorzieningen en koeling. Aggreko heeft enorm veel ervaring als leverancier van tijdelijke energievoorzieningen bij voorgaande Olympische Spelen en andere grote evenementen. Daarom kunnen we ons geen beter bedrijf voorstellen dat ons helpt de Spelen vlekkeloos te laten verlopen en op die manier ons land en een wereldwijd kijkerspubliek van drie miljard mensen te inspireren,” zei Dave Cobb, algemeen vicepresident van VANOC, Revenue, Marketing and Communications.

Over Aggreko
Aggreko plc is wereldwijd de grootste verhuurder van apparatuur voor stroomvoorziening, koeling en klimaatbeheersing en olievrije perslucht. Het helpt bedrijven bij het verhogen van hun rendement door het creëren van kansen, het oplossen van problemen en het verkleinen van risico’s. Aggreko levert 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning. Er werken ongeveer 3.000 mensen vanuit meer dan 120 locaties in 31 landen. In 2007 bediende Aggreko klanten in 100 verschillende landen en behaalde een omzet van ongeveer 1 miljard Euro. Aggreko plc staat genoteerd aan de effectenbeurs in Londen (AGK.L) en heeft zijn hoofdkantoor in Schotland. Bezoek voor meer informatie www.aggreko.com.

Over VANOC
VANOC is verantwoordelijk voor het plannen, organiseren, financieren en faseren van de XXIe Olympische Winterspelen en de Xe Paralympische Winterspelen in 2010. De Olympische Winterspelen vinden plaats in Vancouver en Whistler van 12 tot 28 februari 2010. De Paralympische Winterspelen worden van 12 tot 21 maart 2010 gehouden in Vancouver en Whistler. Kijk voor meer informatie op www.vancouver2010.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simon Lyons
Global Head of Marketing & Communication Aggreko Plc
T +44 141 2255900
[email protected]

Edwin van Opijnen
Area Sales Manager
Aggreko Nederland BV
Fuutweg 3
4791 PB KLUNDERT
Industrieterrein Moerdijk
Haven 461A
Nederland
T +31 (0) 88 6441 441
F +31 (0) 88 6441 451
[email protected]

Trefwoorden: Aggreko, Airconditioning, Klimaatbeheersing, Olievrije Perslucht, Olympische Spelen, Paralympische Spelen, Sportevenement, Stroomvoorziening, Vancouver 2010, Vanoc, Whistler, Winterspelen,