Vier nominaties vanuit Kleur Kinder- en Jeugdzorg voor innovatieprijs!

Vier nominaties vanuit Kleur Kinder- en Jeugdzorg voor innovatieprijs! van Kleur Kinder- en Jeugdzorg

Door: Kleur Kinder- en Jeugdzorg  22-11-2011
Trefwoorden: Adhd, Kind, Opvang

HEIJEN - Kleur Kinder- en Jeugdzorg is trots te melden dat er vanuit haar organisatie vier initiatieven zijn genomineerd voor de innovatieprijs van Dichterbij: de Dichterbij Trofee. De initiatieven laten stuk voor stuk zien dat het kind en het gezin centraal staan en dat er door samenwerking met reguliere organisaties het kind en de jeugdige met een beperking optimale kansen krijgen om als burger mee te doen in de samenleving.  

De initiatieven zijn:

‘Kunst in ’t hart’ - kinderen van orthopedagogisch dagcentrum In ‘t Corenvelt in Veghel nemen deel als echte kunstenaars aan Kunst in ‘t hart in Oss, een expositie van professionele en amateurkunstenaars en dichters. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘onze wereld in mijn handen’.  

‘Samen op vakantie’ - medewerkers van woongroep Averbodeplein in Horst (licht verstandelijk gehandicapten) hebben samen met bewoners initiatieven opgezet om geld bij elkaar te krijgen voor deze kinderen, waarvan de ouders het niet kunnen betalen, om op vakantie te kunnen gaan. Twee van de initiatieven waren een inzamelingsactie van supermarkt Jan Linders en een schenking van 2000 euro van de Rotaryclub Horst-Sevenum Maasdorpen.  

‘Doe je mee?’ - een samenwerking tussen de basisscholen in de gemeenten Gennep en Mook-Middelaar, de stichting Sport en Speelstraat in Ottersum, Spring kinderopvang en ’t Honk (de naschoolse opvang van Kleur). Gezamenlijk bieden zij naschoolse activiteiten aan voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar, in de gemeenten Gennep en Mook-Middelaar. De activiteiten zijn op het gebied van sport, cultuur, natuur, techniek enz.  

‘Kind ideeënboek’ - een eigen ideeënboekje voor elk kind van naschoolse opvang Het Speelhuis in Nijmegen, met daarin zijn of haar persoonlijke interesses; dingen die het kind zelf leuk vindt om te doen en die het goed kan. De klapper heeft ook een tijdsindeling, aangegeven in vijf kleuren, zodat duidelijk te zien is hoeveel tijd een activiteit in beslag neemt. 
 

Dichterbij Trofee
Dichterbij, dienstverlening voor verstandelijk gehandicapten, reikt jaarlijks prijzen uit aan vernieuwende initiatieven die onderscheidend zijn en gebaseerd zijn op één of meerdere belangrijke punten uit het strategische beleid van de organisatie. De initiatieven zijn onderscheidend en hebben in ieder geval een grote toegevoegde waarde voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare burgers.  

De jury
Uit de 22 nominaties kiezen het publiek en de vakjury ieder één winnaar voor het meest vernieuwende initiatief. Daarnaast reikt de Raad van Bestuur de derde trofee - de Stimuleringstrofee - uit voor het beste uit te voeren idee.  
De vakjury bestaat uit voorzitter Léon Frissen (oud-gouverneur van de provincie Limburg en per 1 januari 2012 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij), Paul Koopman, directeur Marketing & Projecten Dichterbij, Ruud Hermans namens de Centrale Cliëntenraad, Harm Curfs namens verwanten en Pieter van Dongen namens de Centrale Ondernemingsraad.   Stemmen Daarnaast kan iedereen van 21 november tot en met 5 december via sms stemmen op zijn of haar favoriet. Meer informatie: www.dichterbij.nl/trofee.    

De uitreiking
Op vrijdag 9 december worden de 3 trofeeën uitgereikt. Medewerkers, cliënten en verwanten en samenwerkingspartners die hebben meegeholpen aan het initiatief zijn van harte welkom bij deze uitreiking. Meer informatie: www.dichterbij.nl/trofee.  

Kleur Kinder- en Jeugdzorg - onderdeel Dichterbij
Kleur Kinder- en Jeugdzorg ondersteunt - in het stroomgebied van de Maas - kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, hun ouders en anderen die nauw bij het kind zijn betrokken. Kleur is een onderdeel van Dichterbij, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Trefwoorden: Adhd, Autisme, Handicap, Jeugdzorg, Kind, Kleur Kinder- en Jeugdzorg, Logeren, Ontwikkelingsstoornis, Opvang,

Contact Kleur Kinder- en Jeugdzorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share