OPEN DAG 22 JUNI IN TEKEN SCHONE EN RENDABELE MAISTEELT

Door: Agerland  07-04-2006
Trefwoorden: Landbouw, Evenement, Akkerbouw

PPO-agv Vredepeel en Agerland organiseren dit jaar 2 maïsevenementen

Als ‘opwarmertje’ voor de 7 september te houden 1e Nedelandse Maïsmanifestatie organiseren PPO-agv Vredepeel en Agerland B.V. op 22 juni a.s. een vóór-Manifestatie. Deze vóór-Manifestatie vindt plaats op de terreinen van PPO-agv in Vredepeel, staat in het teken van de gewasbescherming en heeft als thema ‘Schone en rendabele maisteelt’.
Bezoekers worden met demoveldbezoek en lezingen geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming in maïs. Verder worden diverse methodes van onkruidbestrijding gedemonstreerd en er is aandacht voor spuittechniek met bijvoorbeeld driftarme doppen. De diverse demo’s hebben een hoog praktijkgehalte; de loonwerkgroep van het praktijknetwerk Telen met toekomst is nauw betrokken bij de invulling.
De vóór-Manifestatie telt mee voor verlenging van de spuitlicentie. Mensen van wie de licentie op 1 juli verloopt, kunnen hiervan nog profiteren.

Op 7 september 2006 volgt op dezelfde locatie de 1e Nederlandse Maïsmanifestatie. Op dit moment zijn daarvoor al de volgende onderdelen bekend:
- rassenkeuze in snijmaïs, korrelmaïs en CCM met een cursus beoordeling afrijping
- bemesting in mais in het nieuwe mestbeleid
- groenbemesters na mais in het nieuwe mestbeleid
- nieuwe inkuilmethode van mais
Ook tijdens deze dag is verlenging van de spuitlicentie mogelijk.

Trefwoorden: Akkerbouw, Evenement, Landbouw, Maïsmanifestatie

Contact Agerland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share