Wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom opent nieuwe trainingsruimte CIRO Horn

Door: Stichting Proteion Zorgcentra In Midden Limburg  22-05-2008

Negentiende beweegdag voor chronisch zieken groot succes:
Wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom opent nieuwe trainingsruimte CIRO Horn

Horn- Op zaterdag 17 mei 2008 organiseerde het Centrum voor Integrale Revalidatie Orgaanfalen (CIRO) Horn onder het motto: ‘Chronisch ziek? Bewegen… doe mee!’ voor de negentiende keer de beweegdag voor mensen met een chronische aandoening. Tijdens de succesvolle beweegdag opende wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom de nieuwe trainingsruimte van CIRO Horn.

Circa driehonderdvijftig enthousiaste deelnemers, dit jaar ook mensen uit Belgisch Limburg (Lanaken), deden hun uiterste best op het gevarieerde activiteitenparcours op het terrein van CIRO Horn. Gezorgd werd voor een goede arbeidsrustverhouding in de spellen. Actieve spellen, zoals een zwembadspel en een balspel, werden afgewisseld met rustige spellen zoals een sportquiz en karaoke. De deelnemers genoten zichtbaar gedurende de dag. Het doel om mensen met een chronische ziekte een educatieve en aangename dag te bezorgen waarbij volop ruimte is voor lotgenotencontact is dan ook ruimschoots geslaagd. Tevens was het een geschikte gelegenheid om deelnemers kennis te laten maken met CIRO Horn.

Opening nieuwe trainingsruimte door Rens Blom
De deelnemers kregen tijdens hun lunchpauze nog een onverwachte verrassing. Wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom was niet alleen aanwezig om de nieuwe trainingsruimte te openen, maar stak de deelnemers tijdens een toespraak ook nog een hart onder de riem. Al geruime tijd kampt Rens Blom met een chronische achillespeesblessure en weet hij alles van de moeilijke periode van revalideren. Rens Blom:” Mij werd gezegd dat ik mijn sport waarschijnlijk nooit meer zou kunnen beoefenen. Maar dankzij een goed begeleidingsteam en goede trainingsfaciliteiten heb ik de revalidatie doorgezet. Gedurende deze periode heb ik mijn doelen voortdurend moeten bijstellen, terwijl topsport mijn leven is.”
Onder aanvoering van percussieband Samba Douro uit Swalmen liepen alle genodigden vervolgens naar de nieuwe trainingsruimte, die Rens Blom officieel opende met een fles champagne. De ruimte is voorzien van geavanceerde fitnessapparatuur en wordt gebruikt door revalidanten om hun trainingsprogramma in het kader van hun behandeling af te werken.

CIRO Horn
Waar CIRO Horn voorheen was gespecialiseerd in longfalen, biedt het nu ook behandeling en revalidatie voor mensen met andere chronische aandoeningen, zoals hartfalen. De nadruk bij de behandeling en revalidatie ligt op het vergroten van de zelfstandigheid en deelname aan de maatschappij. Deze multidisciplinaire aanpak is mogelijk door de diverse specialismen die CIRO Horn in huis heeft. CIRO Horn werkt reeds jaren intensief samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM) en de Universiteit Maastricht (UM), o.m. op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werkt CIRO Horn op het gebied van niet-klinische (long)revalidatie samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht, het St. Jans Gasthuis in Weert, Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, St. Annaziekenhuis in Geldrop en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

CIRO Horn maakt deel uit van Proteion Thuis. Voor meer informatie over CIRO Horn en Proteion Thuis, kijk op de websites www.ciro-horn.nl en www.proteion.nl.


Contact Stichting Proteion Zorgcentra In Midden Limburg

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share