Weekend lang roofvogelshow en riddertoernooien

Door: Adellijk Vermaak  04-04-2011
Trefwoorden: Roofvogelshow, Roofvogel Workshop, Valkerij Workshops

Diverse plaatsen in Nederland zullen tijdens verschillende weekenden in het teken van jonkvrouwen, ridders en mensen van adel staan. Omtrent het thema zullen er zelfs riddertoernooien, een roofvogelshow en een valkenier workshop worden georganiseerd.

Valkeniers zullen tijdens de roofvogelshow opdrachten geven aan roofvogels waarbij deze bijzondere vogels helemaal vrij vliegen en terug landen op de arm van de valkenier. Ook zullen er een roofvogel workshop en valkerij workshop gegeven worden, participanten zullen verschillende valkerijtechnieken van de valkenier aanleren.
Ook ridders in glimmende harnas op prachtige paarden ontmoeten elkaar tijdens het riddertoernooi. Tijdens de wedstrijd zullen de ridders gewapend met lans het opnemen tegen elkaar. Bezoekers van het riddertoernooi zullen in de gelegenheid gesteld worden om de kamp uit het middeleeuwen, waarin de ridders wonen te bezichtigen.

Op de middeleeuwse markt zullen verschillende ambachten zoals handbogen maken, hout- en leerbewerking tentoongesteld worden, daarnaast kan men middeleeuwse kruiden kopen en muziek horen zoals duizend jaar geleden.  

Trefwoorden: Roofvogel Workshop, Roofvogelshow, valkenier workshop, Valkerij Workshops