Roofvogels beschermd in Nederland

Door: Uitstapjes of Personeelsuitjes met Roofvogels  20-07-2011
Trefwoorden: Roofvogels, Roofvogel Workshop

In Friesland is het roofvogelbroedseizoen afgelopen, de teller van het aantal roofvogel aanklagen staat op meer dan honderd, waaronder alleen maar drie zijn aangehouden. Tegen twee mannen is er nog een strafrechtelijke procedure gaande. Het aanwijzen van een schuldige is erg moeilijk.

Mensen maken zich schuldig aan het stelen van roofvogelnesten uit bomen en het vernietigen van de eieren. In sommige gevallen is er met hagel geschoten in de nesten en zijn jongen dood gemaakt. Ook in andere delen van Nederland worden roofvogels vervolgd. In de verstreken tien jaren werd zeker tussen de twee en achttien procent van de gecontroleerde roofvogelnesten verstoord.

Mensen die roofvogelnesten vernielen of roofvogels doden kunnen een gevangenisstraf van twee jaar of een boete van rond de 18.000 euro krijgen. Roofvogels zijn beschermde vogels in Nederland. Mensen die deze prachtige vogels willen bewonderen, kunnen een roofvogelshow bezoeken of meedoen met een roofvogel workshop.

Trefwoorden: Roofvogel Workshop, Roofvogels

Contact Uitstapjes of Personeelsuitjes met Roofvogels

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Uitstapjes of Personeelsuitjes met Roofvogels

24-12-2010

Kerst vieren met uitstapjes roofvogels

De kerstvakantie is goed begonnen met een flink pak sneeuw voor de deur. Met een muts op je hoofd en


20-10-2010

Roofvogelworkshop georganiseerd door erkende Valkeniers

Sinds 1997 is het in Nederland toegestaan om exotische roofvogels en diverse uilen soorten uit het buitenland te houden door


11-10-2010

Roofvogelworkshop

Uitstapjes in of met de natuur, een dagje op pad met groep, team of bedrijf dan is een roofvogelworkshop een


12-07-2010

Uitstapjes of Personeelsuitjes met Roofvogels

Voor een leuk dagje uit, teambuilding, uitstapjes of personeelsuitjes met als achtergrond vermaak, ontspanning en avontuur! Adellijk vermaak biedt bedrijfsevents