Jasili Bloomingteas winnaar Columbus Trofee 2009

Door: Columbus Trofee  08-05-2009
Trefwoorden: Winnaar, Hotellotop, Jasili

Maastricht 26 januari 2009 -  Zojuist heeft Sterrenkok Hans van Wolde de winnaar bekend gemaakt van de Columbus Trofee 2009: Richard Min van Jasili Bloomingteas. De ondernemers prijs werd uitgereikt op het Columbus Plein op de Horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht, het Plein van 1100m2 vol innovatie ter ere van de Columbus Trofee!

Jasili Bloomingteas importeert en vermarkt exclusieve en kwalita­tief hoogwaardige ‘Bloomingteas’ en aanverwante producten. Bloomingteas zijn ambachtelijk en met de hand vervaardigde bundeltjes zeldzame chinese ‘witte’ thee. De bloomingteas bestaan uit zorgvuldige geselecteerde bladnaalden van een schaarse variant van de theeboom, de camellia sinensis. Bloomingteas richt zich op 3 marktsegmenten: Horeca, retail en geschenken. De andere drie finalisten zijn Wessels Trainingen, Maqs Food en Eat2gather.


Jasili Bloomingteas scoorde heel hoog op het gebied van ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Richard Min en Jasper Hieselaar
geven aan dat het lastig is dit exclusieve theeproduct in de Nederlandse markt te zetten. Nederland heeft geen echte theecultuur, en is onbekend met het product. Het is niet eenvoudig het verhaal op een zodanige manier te brengen dat de kwaliteit van het product ook gewaardeerd wordt, het vereist veel doorzettingsvermogen. Ook waardeert de jury de maatschappelijke bijdrage van het duo. Ze gaan zelf naar China om de plantages uit te kiezen waar de zeldzame thee op verantwoorde wijze geplukt wordt.

De trotse winnaar van de zesde editie van de Columbus Trofee, Richard Min van Jasili: “ik ben bijna sprakeloos, dit is echt fantastisch! Iedereen vindt ons product mooi, maar dit is een prijs voor ons ondernemersschap. We hebben er heel hard voor gewerkt, dit is echt een beloning op onze vriendschap en samenwerking”.

Stimulans voor startende ondernemers

De Columbus Trofee wordt jaarlijks uitgereikt gedurende de BBB in MECC Maastricht. De Columbus Trofee is een aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzin­nige ondernemers, die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca. De Columbus Trofee is een initiatief van Horeca Projectburo Mise en Place en MECC Maas­tricht. Om in aanmerking te komen voor de trofee gelden voorwaar­den. Het bedrijf moet minimaal één en maxi­maal vijf jaar bestaan en heeft maximaal 10 medewer­kers in dien­st. Het is gevestigd in Nederland, Duitsland of België.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie & fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Dylan Kleer

Columbus Trofee

info@columbustrofee.com

043 – 3561091

06 - 18194412

Tevens kan hier informatie opgevraagd worden omtrent de Columbus Dream Boulevard en de aanmeldingen voor de Columbus Trofee 2010.

Trefwoorden: Hotellotop, Jasili, Winnaar,