Spectaculaire stijging Maastricht & regio op internationale ICCA-wereldranglijst

Spectaculaire stijging Maastricht & regio op internationale ICCA-wereldranglijst van Maastricht Convention Bureau

Door: Maastricht Convention Bureau  20-05-2009
Trefwoorden: Corporate, Ranglijst

SPECTACULAIRE STIJGING MAASTRICHT & REGIO OP ICCA-WERELDRANGLIJST INTERNATIONALE NON-CORPORATE CONGRESSEN: VAN 150ste NAAR 81ste POSITIE

Uit het jaarlijkse rapport van de International Congress and Convention Association (ICCA) blijkt dat Maastricht & regio een uitzonderlijke klim gemaakt heeft op de wereldranglijst van internationale non-corporate congressen*. Stond Maastricht nog op de 150ste plek in 2007, in 2008 klom de stad en regio naar de 81ste plek.

Het Maastricht Congres Bureau (MCB) is trots op deze stijging van maar liefst 69 plaatsen! Maastricht is hiermee, na Amsterdam en Rotterdam, derde Nederlandse stad op de ranglijst.
Marcel Knols, directeur van het MCB: ‘zeker in deze moeilijke tijden is het van zeer groot belang samen te werken. Natuurlijk danken we een groot gedeelte aan de unieke kenmerken van Maastricht & regio, het natuurlijke landschap in combinatie met de kwaliteit van de accommodaties en onze levensstijl. Maar evenzo belangrijk is de samenwerking binnen het MCB, MECC Maastricht en andere partijen die betrokken zijn bij het zakelijk toerisme. Je verkoopt niet je eigen congrescentrum of hotel. Je verkoopt Maastricht. Dat doen we samen en dat blijkt nu ook dankzij deze cijfers succesvol te zijn!'

Het MCB is een stichting van diverse organisaties uit Maastricht & regio die actief zijn binnen de (inter)nationale congres- en vergadermarkt. Doel van het MCB is het promoten van Maastricht en regio als zakelijke destinatie, teneinde zo veel mogelijk vergaderingen, congressen en incentives voor de regio te verwerven.

* ICCA
Criteria internationaal congres (associatiecongres):
• Minimum van 50 deelnemers
• Georganiseerd op een reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld)
• Het congres moet tussen tenminste 3 landen bewegen

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, neem contact op met Marcel Knols, directeur van het Maastricht Congres Bureau, telefoonnummer +31 (0)43 328 08 38. Ons webadres is www.maastrichtcongresbureau.nl

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u, indien u bovenstaand bericht gebruikt in uw uitgave, ons hiervan op de hoogte stelt en/of een bewijsexemplaar aan ons toestuurt.

Het Maastricht Congres Bureau is met zijn producten, diensten en jarenlange expertise dé intermediair bij uitstek in het bevorderen van het congres- en vergaderbezoek aan Maastricht & regio. Het MCB heeft als doel een structurele bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van Maastricht & regio. Het MCB houdt kantoor in het historische Dinghuis in Maastricht, alwaar ook de VVV Maastricht is ondergebracht.

Trefwoorden: Corporate, Ranglijst