Warm welkom voor verblijfstoerist

Warm welkom voor verblijfstoerist van Maastricht Convention Bureau

Door: Maastricht Convention Bureau  02-02-2009

PersberichtWarm welkom voor verblijfstoerist
VVV en hotels slaan handen ineen voor gastvrij onthaal

Deze week presenteert VVV Maastricht twee nieuwe brochures: ‘maastricht: stadsgids’ en ‘maastricht: accommodaties’. Beide uitgaven zijn er op gericht om een meerdaags verblijf in Maastricht en omgeving te stimuleren. Nieuw is het handzame formaat en de frisse vormgeving, wat bezoekers moet stimuleren alle mooie plekjes van Maastricht te ontdekken. Nieuw is ook de manier waarop de brochures in de markt worden gezet. Verblijfstoeristen hebben een streepje vóór: zij ontvangen de gids namelijk gratis bij aankomst in hun hotel.

‘maastricht: stadsgids’ - een cadeautje voor de verblijfstoerist
De brochure ‘maastricht: stadsgids’ biedt de bezoeker van Maastricht informatie over de stad: historie en cultuur, culinaire adressen, shopping, recreatie én Zuid Limburg wordt beknopt gepresenteerd in een handzame formaat. De brochure die in vier talen (Nederlands, Duits, Frans en Engels) beschikbaar is, wordt dit jaar voor het eerst gratis gepresenteerd aan de verblijfstoerist. In samenwerking met alle bij VVV Maastricht aangesloten verblijfsaccommodaties wordt de ‘maastricht: stadsgids’ als cadeautje aangeboden. Volgens Marcel Knols, directeur VVV Maastricht, ‘sluit dit aan bij de beleving van de hedendaagse consument die niet langer gewend is informatie te zoeken, maar makkelijk te vinden’. Uiteraard is de gids ook beschikbaar voor bewoners en overige bezoekers van Maastricht: zij kunnen de gids voor € 4,95 kopen bij VVV Maastricht in het Dinghuis en de VVV/ANWB in Wyck. De brochure ‘maastricht: accommodatie’ zit daar dan als extraatje bij inbegrepen.

‘maastricht: accommodatie’
De brochure ‘maastricht: accommodatie’ wordt ingezet om het verblijfstoerisme naar Maastricht en omgeving te stimuleren. In deze brochure worden de belangrijkste redenen om Maastricht te bezoeken wervend weergeven; tegelijkertijd wordt de aandacht gevestigd op de kwaliteit van de deelnemende hotels, B&B’s en vakantiewoningen.
De verspreiding van deze brochure geschiedt onder andere via (inter-)nationale beurzen en workshops die in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) worden bezocht. Daarnaast wordt ‘maastricht: accommodatie’ verstuurd aan bus- en touroperators uit België, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk. Niet in de laatste plaats wordt de gids in de VVV-winkels verspreid in combinatie met de ‘maastricht: stadsgids’.

Maastricht promotie
Beide brochures vormen een essentieel onderdeel van de promotiemix die VVV Maastricht inzet om de stad als vakantiebestemming onder de aandacht te brengen. Samen met de actuele website www.vvvmaastricht.eu, persbewerking, benaderen van de reisindustrie, internet- en mediacampagnes vormen de brochures de spil in de communicatie die er voor zorgen dat het verblijfstoerisme gestimuleerd wordt.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stephanie Hameleers of Esther Saris
Pers & Communicatie
VVV Maastricht / Maastrichts Uitburo
Tel. : 043-3280831
Mobiel : 06-27863567 of 06-27858837
E-mail : [email protected]