Q-PARK WIL ‘HARTSAFE’ WORDEN!

Door: Q-park  05-04-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Veiligheid, Mobiliteit

Q-Park gaat in al zijn eigen bemande parkeervoorzieningen defibrillatoren installeren. Daarmee wil de organisatie bijdragen aan een betere veiligheid voor de miljoenen klanten die jaarlijks gebruikmaken van de parkeervoorzieningen.

Snelle hulp bij hartstilstand
Elke week krijgen in Nederland 300 mensen een acute hartstilstand. Zonder ingrijpen leidt dit binnen enkele minuten tot onherstelbare hersenschade en de dood. Directe reanimatie en defibrillatie (toedienen van een elektrische stroomstoot om de hartslag in een normaal ritme te brengen) biedt een grotere kans om de hartstilstand te overleven. Snelle hulpverlening is dus essentieel. Daarom heeft Q-Park besloten al zijn bemande parkeervoorzieningen uit te rusten met een defibrillator. Naast de gebruikelijke BHV- (bedrijfshulpverlening) en EHBO-cursussen zullen de parkinghosts nu ook getraind worden in het omgaan met dit instrument, zodat zij in levensbedreigende situaties direct kunnen ingrijpen.

Bijdrage aan veiligheid
De defibrillatoren passen uitstekend in het streven van Q-Park om de parkeervoorzieningen zo veilig mogelijk te maken. Bestuursvoorzitter van Q-Park, Ward Vleugels: “Veiligheid is een van de pijlers waarop onze kwaliteit rust. En deze gaat voor ons verder dan zaken als goede verlichting en cameratoezicht. Ook in situaties waarin elke seconde telt, zoals een acute hartstilstand, willen we onze klanten een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Q-Park wil ‘hartsafe’ worden en dankzij de aanschaf van defibrillatoren lukt dat. Dit wordt bevestigd door de Nederlandse Hartstichting, die ons initiatief steunt.” De installatie van de defibrillatoren bij Q-Park verloopt stapsgewijs. Eerst stad voor stad in Nederland, daarna volgen de Q-Park parkeervoorzieningen in de overige Europese landen.

Trefwoorden: Gezondheidszorg, Hartsafe, Mobiliteit, Parkeervoorzieningen, Veiligheid,