Geef een wijnbelevenis cadeau!

Door: Viticonsult  11-12-2006


Wijnstokken leasen om over een persoonlijke wijn te kunnen beschikken was al mogelijk via VitiConsult, hét kenniscentrum voor wijnbouw en vinificatie, maar sinds kort kan dit ook via Pluimen. Pluimen is een toonaangevende partij in de geschenkenbranche en biedt de mogelijkheid om creatieve belevenissen cadeau te doen. Sinds kort kan men dus ook een eigen wijncadeau kiezen!

Een cadeaugever koopt een Pluim op www.pluimen.nl; de ontvanger van de Pluim kiest vervolgens zelf een belevenis uit het spannende aanbod van belevenissen. De belevenissen van VitiConsult zijn voor een paarse Pluim (€ 100,-), een turquoise Pluim (€ 200,-) en een zilveren Pluim (€ 500,-) te verkrijgen. Tegen inwisseling van deze Pluim kan men wijnstokken leasen, om zo te kunnen beschikken over een unieke, gepersonaliseerde Nederlandse wijn.

Participanten geven aan van welke wijngaard (momenteel zijn er twee deelnemende Limburgse wijngaarden) ze wijnstokken willen leasen. Gedurende het seizoen worden ze geïnformeerd over de wijngaard en de werkzaamheden daarin, kunnen ze langskomen op bezoekdagen en hebben ze de mogelijkheid om mee te helpen plukken! Vervolgens kiezen participanten zelf voor het soort wijn, voor het type fles, flesafsluiting en etiket (met eigen invulling van tekst en afbeelding, of een geheel eigen etiket in bijvoorbeeld de huisstijl), waarna VitiConsult zorgt voor deze op maat gemaakte Nederlandse wijn.

VitiConsult is hét kenniscentrum voor wijnbouw en vinificatie in Nederland, gevestigd in Maastricht. Met vier afdelingen biedt VitiConsult een totaalconcept aan op het gebied van alles wat met wijnbouw en wijn heeft te maken. De afdeling VitiConsult verzorgt de advisering voor bestaande en startende wijngaardeniers. De vinificatie van wijnen valt onder de afdeling VitiVini en ook voor de aanleg en het onderhoud van wijngaarden (VitiCulture) en voor de organisatie van evenementen en promotionele activiteiten (VitiPromo) kan men bij het kenniscentrum terecht. Tevens biedt VitiConsult met het product VitiLease participanten de mogelijkheid te beschikken over hun eigen unieke, gepersonaliseerde Nederlandse wijn.