Galapagos breidt haar chemie services uit middels contracten met bedrijven in India

Door: Galapagos  23-06-2006
Trefwoorden: Industrie, Bedrijfsovername

Indus BioSciences en Sanmar Speciality Chemicals gaan BioFocus DPI ondersteunen

Mechelen, België; 23 juni, 2006 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG), een geïntegreerd drug discovery bedrijf, kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus DPI contracten voor chemie-services heeft afgesloten met Indus BioSciences, een onderdeel van CiVentiChem LLC in Hyderabad, en met ProCitius, een divisie van Sanmar Speciality Chemicals Limited in Chennai. Beide zijn erkende leveranciers van chemie-services aan Life Science bedrijven, en zullen chemie gaan uitvoeren voor de BioFocus DPI discovery producten divisie. De contracten voorzien in de mogelijkheid om ondersteuning te verlenen aan projecten die de BioFocus DPI medicinale chemie divisie uitvoert voor haar klanten.

India staat bekend om haar toonaangevende chemie, met een grote capaciteit aan hoog-gekwalificeerde chemici. Veel farmaceutische en biotechnologische bedrijven hebben inmiddels chemie-labs in India opgezet, danwel besteden zij hun chemie uit door middel van contractonderzoek aldaar. Deze uitbesteding van chemie laat BioFocus DPI en haar partners profiteren van de uitstekende en kosteneffectieve chemie die beschikbaar is in India, en het stelt ook haar klanten in staat om werk uit te besteden aan Indus BioSciences en Sanmar onder het management van BioFocus DPI.

"Deze overeenkomsten voor chemie-services met Indus BioSciences en Sanmar passen uitstekend bij onze recente acquisitie van de DPI drug discovery activiteiten," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Onze interne ontwikkelingsprogramma's, de alliantie met GSK en de continu groeiende business van BioFocus DPI vragen een voortdurende uitbreiding van onze chemie, en deze stap verzekert ons op het juiste moment van kosteneffectieve capaciteit voor de toekomst."

"We zijn zeer verheugd dat Galapagos en BioFocus DPI CiVentiChem en Indus BioSciences hebben uitgekozen om met behulp van onze hoogwaardige chemie haar capaciteit uit te breiden," zegt Bhaskar Venepalli, PhD, President en CEO van CiVentiChem.

"We kijken uit naar de samenwerking met BioFocus DPI. We zijn ervan overtuigd dat wij de target en drug discovery van BioFocus DPI zeer goed kunnen aanvullen met de chemiekwaliteiten van ProCitius; dit maakt het mogelijk om een enorme waarde toe te voegen aan Life Science bedrijven," aldus Murli Ramachandran, Managing Director, Sanmar Speciality Chemicals Ltd.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Industrie

Contact Galapagos

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share