Galapagos gaat driejarige samenwerking met Roche aan

Door: Galapagos  28-03-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Geneesmiddelen

Mechelen, België; 28 maart 2006 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG), een biotechnologie-onderneming die zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek, kondigt vandaag aan dat haar servicedivisie BioFocus een driejarige overeenkomst heeft afgesloten met Roche. Deze nieuwe overeenkomst bouwt voort op eerdere succesvolle samenwerkingen tussen Roche en BioFocus. Op grond van deze nieuwe overeenkomst zal BioFocus exclusieve chemische molecuul-collecties leveren aan Roche. Financiële condities van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

BioFocus zal nieuwe molecuul-collecties gaan produceren, specifiek ontworpen op basisstructuren van Roche, en deze collecties exclusief aan Roche leveren. De collecties zullen worden geproduceerd met behulp van de BioFocus' moleculaire ontwerp-software en met een breed scala aan synthetisch chemische expertises.

BioFocus ontwerpt en synthetiseert zowel exclusieve als niet-exclusieve (SoftFocus®) molecuul-collecties die gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, o.a. in hit finding, lead optimalisatie en octrooi exploratie.

"Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe overeenkomst voor het leveren van exclusieve molecuul-collecties om de medicijnontwikkeling van Roche te ondersteunen." aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Met ons pakket moleculaire ontwerp-software en onze uitmuntende synthetische chemie is BioFocus in staat om keer op keer grote contracten binnen te halen van de farmaceutische en biotech industrie."

Trefwoorden: Geneesmiddelen, Gezondheidszorg

Contact Galapagos

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share