Galapagos gaat samenwerken met LEO Pharma in antibacterieel onderzoek

Door: Galapagos  01-11-2006
Trefwoorden: Samenwerking

Mechelen, België en Ballerup, Denemarken; 1 november 2006 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) kondigt vandaag haar eerste samenwerking aan met LEO Pharma, leider op het gebied van dermatologische behandelingen en kritieke zorg. BioFocus DPI, de servicedivisie van Galapagos, zal een deel van haar collectie van chemische verbindingen van micro-organismen gebruiken voor high throughput screening, en vervolgens de geselecteerde stoffen karakteriseren voor LEO Pharma's antibacteriële onderzoeksprogramma. Galapagos zal hiervoor maximaal €400.000 aan betalingen ontvangen, alsmede milestone betalingen van maximaal €3 miljoen plus royalties op de verkopen van commerciële producten uit de samenwerking.

De overeenkomst van vandaag met LEO Pharma betekent de eerste voor Galapagos' collectie van chemische verbindingen van micro-organismen, verworven met de overname van de serviceactiviteiten van Discovery Partners International in juli van dit jaar. De samenwerking richt zich op de ontdekking van nieuwe antibiotica via specifieke selectiemethoden die zich bij uitstek lenen voor ontdekking uit chemische verbindingen van micro-organismen.

"Wij zijn blij met deze nieuwe samenwerking, om een aantal redenen. Niet alleen starten we een samenwerking met LEO Pharma als nieuwe partner, maar we bevestigen met deze overeenkomst de belangstelling vanuit de markt voor onze nieuw verkregen collectie chemische verbindingen van micro-organismen, zo snel na de overname van de DPI activiteiten", zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

"LEO Pharma gaat met genoegen deze samenwerking aan met BioFocus DPI; we verwachten dat ons antibiotica onderzoeksprogramma versterkt zal worden met toegang tot deze chemische verbindingen. Wij vertrouwen erop dat dit het begin zal zijn van een succesvolle en langdurige samenwerking voor de ontdekking van nieuwe farmaceutische natuurprodukten", zei Dr. Tore Duvold, Vice President Drug Discovery van LEO Pharma.

BioFocus DPI natuurprodukten
Chemische verbindingen van levende organismen zoals micro-organismen zijn een belangrijke bron van nieuwe geneesmiddelen. Bijna de helft van de geneesmiddelen die in de afgelopen 20 jaar de markt hebben bereikt zijn hierop gebaseerd. Met hun unieke kenmerken zijn deze moleculen belangrijk voor geneesmiddelen ontwikkeling. BioFocus DPI's collecties van chemische verbindingen zijn afkomstig van schimmels en bacteriën. Een aantal kenmerkende verschillen met synthetisch chemische stoffen zijn de hoge chemische en functionele diversiteit, de hoge farmacologische activiteit over een brede spectrum en de goede fysisch-chemische eigenschappen.

Trefwoorden: Samenwerking

Contact Galapagos

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share