Jalema Archiefspecialist; uw statisch archief is onze zorg

Door: Jalema  21-02-2008
Trefwoorden: Archief, Archiefopslag, Archiefbeheer

 

De Archiefspecialist biedt u een veilige, gemakkelijke en kostenbesparende oplossing voor het extern opslaan van uw statisch archief. Zo maakt u in uw eigen pand ruimte voor uw kernactiviteiten, zonder al die vertrouwelijke stukken op een onbeveiligde plek te hoeven achterlaten.
Als voor uw branche een bewaarplicht geldt voor dossiers en informatie, hebt u een adequate archiveringsoplossing nodig voor al deze ‘dode letters’.


De oplossing is Jalema Archiefspecialist
In een speciaal gebouwde hal - waarvan een deel voldoet aan de eisen die de archiefwet stelt aan archiefruimten - worden uw dossiers keurig geïndexeerd op pallets opgeslagen en bewaard. Ook is het mogelijk de dossiers in Archiefmobielen (zie rechts)  te bewaren. U kunt archieven zelf aanleveren, of door de Archiefspecialist laten leegmaken en ophalen. Flexibiliteit en maatwerk zijn sleutelwoorden.
 
        


Kosteneffectief

Een bij de Archiefspecialist gearchiveerd statisch dossier is als het toch nodig mocht zijn snel voor u beschikbaar. Het kan fysiek bij u worden bezorgd, of via ‘scanning on demand’ gedigitaliseerd tot uw beschikking worden gesteld. Maar over het algemeen blijven de dossiers tot het eind van de afgesproken termijn onaangeroerd.
Na afloop van de wettelijk verplichte bewaartermijn zorgen wij desgewenst voor gecertificeerde vernietiging.


Veiligheid

Met ruim 55 jaar ervaring in archiefoplossingen is de betrouwbaarheid van de Archiefspecialist-faciliteiten gegarandeerd. Er is strenge toegangsbeveiliging en cameracontrole in het pand en de zorgvuldig geselecteerde medewerkers zijn getraind in de omgang met vertrouwelijke gegevens.
De verschillende compartimenten van het gebouw hebben isolerende wanden. Temperatuur en luchtvochtigheid in het gebouw zijn dankzij de centrale regulering overal constant en afgestemd op optimale bewaarcondities. Zo blijven uw archieven in optimale conditie. Net zo lang als u wilt.


Archiefbeheer volgends de Archiefwet

De Nederlandse Archiefwet hanteert een aantal regelingen die het kader vormen voor archiefvorming en archiefbeheer bij de overheid. Alle overheidsorganen dienen zich hier aan te houden. Duidelijk zou u denken, maar dat blijkt in de praktijk allerminst het geval. Een groot misverstand is bijvoorbeeld dat er nog steeds gedacht wordt dat als op een map “zuurvrij” staat vermeld en deze uit zuurvrij karton is geproduceerd, deze map automatisch voldoet aan de ICN-normering. Met alle gevolgen van dien. Archieven worden geweigerd en moeten omgepakt worden. En dat terwijl er voldoende mogelijkheden zijn om het meteen goed te doen.


Verpakkingsmaterialen
Om uw archief optimaal op te slaan beschikken wij over efficiënte verpakkingsdozen waarin u o.a. mappen, ordners, losse documenten of röntgenfoto’s op kunt slaan. Moet u voldoen aan de Archiefwet dan bieden wij ook diverse materialen, zoals inpakpapier, mappen, mechanieken en dozen die voldoen aan de eisen die Archiefwet stelt.


Archiefomslagkarton (voldoet aan ICN-kwaliteitseisen 1 gesteld door de Archiefwet)
Voor het bewaren van papier dat in archiefdozen bewaard moet worden gebruikt u het archiefomslagenkarton dat de documenten optimaal voor lange tijd beschermt. De producten kunnen eenvoudig gebundeld worden met de documentvriendelijke JalemaClipex. In combinatie met de File-lifter, die gratis verpakt zit in de Jalema-Clipexdoos, zet u de inhoud van ordner efficiënt en snel over naar de Jalema-Clipex. Dit product is gemaakt van 160 grams chloorvrij en zuurvrij Colorkraft. 
Art.nr. 3721027
 
 

 

Trefwoorden: Archief, Archiefbeheer, Archiefopslag, Archiefspecialist, Archiefwet