Cuypershuis

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Pierre Cuypersstraat 1 , 6041 XG Roermond, Limburg

E-mail - Geen ingevoerd

Over Cuypershuis

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect Pierre Cuypers en legt linken tussen architectuur en actuele ambachtelijke vormgeving.

Pierre Cuypers (1827-1921) bouwde in 1853 het woonhuis en annex bedrijfspand aan de Andersonweg in Roermond. Dit was de start van een turbulente carrière die hem nationaal en internationaal naam zou geven. Zijn geboortestad Roermond bleef altijd een centrale rol spelen.

In het museumgebouw is bijna 100 jaar lang het bedrijf gevestigd, van waaruit werd gewerkt aan honderden kerken en opdrachten als het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam, maar ook aan de restauratie van kasteel De Haar in Haarzuilens (bij Utrecht).
In de ateliers en werkplaatsen werkten de medewerkers aan de ontwerpen van gebouwen, interieurs, kunstvoorwerpen en meubels, allemaal naar de visie van Pierre Cuypers. Hij leidde zijn ‘kunstwerkplaatsen’ op een zakelijke en moderne manier, iets wat voor die tijd ongekend was.

In het verlengde daarvan biedt het Cuypershuis ook een podium voor hedendaagse ontwerpers. Elke twee jaar reikt de gemeente Roermond de ‘Harrie Tillieprijs’ uit. Deze kunstprijs beloont een actuele interieurvormgever voor zijn of haar werk.

Openingstijden

Ma
Gesloten
Di - Zo
-

Betalingsmogelijkheden

Cash, Maestro

Featured Message

Neem vandaag contact op

03-01-2017

Extra Bedrijfsgegevens

Twitter: https://twitter.com/cuypershuis

Categorieën: Museums

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Roermond Limburg

Is Cuypershuis in Pierre Cuypersstraat 1, Roermond Limburg 6041 XG uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Museums diensten in Roermond Limburg beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Roermond Museums per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Roermond Limburg, 6041 XG, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3819717]