Nieuwe CAD-interfaces voor SomaBEND buigsoftware

Nieuwe CAD-interfaces voor SomaBEND buigsoftware van Somatech Industrial

Door: Somatech Industrial  07-06-2006
Trefwoorden: Plaatwerk, Cam, Buigen

Voor het SomaBEND off-line programmeersysteem voor kantbanken zijn drie nieuwe 3D CAD-interfaces beschikbaar gekomen: Solid Works, Solid Edge en OneSpace Designer. Vanuit deze 3D CAD-systemen kan men nu zonder uitwisselingsbestand een plaatwerkmodel direct doorsturen naar de SomaBEND buigsoftware.

SomaBEND kan op basis van een 2D plaatuitslag (DXF, DWG) of een 3D CAD-model een nc-programma voor elke willekeurige kantbank genereren, ongeacht het merk of type machine.
Op basis van het 3D plaatwerkmodel bepaald SomaBEND automatisch de buigvolgorde, de gereedschappen, de gereedschapsopstelling en de aanslagzijdes. Vervolgens kan automatisch het nc-programma gegenereerd worden en kan het gehele buigproces gesimuleerd worden waarbij tevens gecontroleerd wordt op mogelijke botsingen. De gebruiker kan in het gehele buigproces interactief ingrijpen.
Naast werken met verschillende buigprocessen zoals vrijbuigen en matrijsbuigen, ondersteunt SomaBEND alle machineopties waaronder hoekmeetsystemen, buighulpen en vooraanslagen.

SomaBEND is interessant voor plaatwerkbedrijven die de capaciteit van hun kantbanken beter willen benutten en voor ontwerpers die hun plaatwerkontwerp willen optimaliseren voor productie. SomaBEND verschaft engineers en werkvoorbereiders kennis over het buigproces, zodat de mogelijkheden en beperkingen van deze productiemethode al in een vroeg stadium bekend zijn.

SomaBEND is een volledig eigen ontwikkeling van Somatech. Inmiddels wordt SomaBEND wereldwijd verkocht via een uitgebreid dealernetwerk.

Voor meer informatie:

Somatech
Keplerlaan 16
6716 BS Ede

Telefoon: 0318-58 25 00
Fax: 0318-58 25 01
Website: www.somatech.nl
E-mail: plaatwerk@somatech.nl

Trefwoorden: Buigen, Cam, Kantbanken, Plaatwerk