Somatech buigt plaatwerk-CAD/CAM in nieuwe richting

Somatech buigt plaatwerk-CAD/CAM in nieuwe richting van Somatech Industrial

Door: Somatech Industrial  19-09-2008
Trefwoorden: Plaatwerk, Automatisering, Integratie

Tijdens de EuroBLECH van 21 t/m 25 oktober in Hannover presenteert automatiseringspecialist Somatech uit Ede de nieuwe SomaBEND 2009 versie. Met het SomaBEND CAM-systeem voor kantbanken kan op basis van een 2D- of 3D CAD-bestand elke willekeurige kantbank off-line geprogrammeerd worden.
Door de procesmatige benadering van SomaBEND 2009 en de geavanceerde nieuwe functionaliteiten, kan voor de meeste plaatwerkproducten in batch het NC-programma geheel automatisch gegenereerd worden.

Automatisch programmeren van kantbanken
De ontwikkelingen van SomaBEND 2009 zijn met name gericht op automatisering. Nieuwe mogelijkheden voor onder andere het in batch inlezen van 3D modellen met volledig automatisch doorlopen van het hele programmeertraject spreken zeer tot de verbeelding. Van meerdere producten kunnen de buigvolgorde, de gereedschappen en achteraanslagen automatisch bepaald worden en wordt na de botsingscontrole direct het NC-programma met instelgegevens gegenereerd. Het programma kan vervolgens gesimuleerd worden op de 3D machinebesturing of middels het geavanceerde SomaBEND View simulatiesysteem.
Het simuleren zelf is uitgebreid met grafische ondersteuning van de producthantering inclusief tijdscalculatie. Zo krijgt de machineoperator direct inzicht in de buigvolgorde, producthantering en gereedschap setup.
Voor productvarianten worden automatisch de bijbehorende buigprogramma’s parametrisch aangepast via een nieuwe intelligente interface.
SomaBEND biedt tevens verbeterde flexibiliteit bij de keuze van gereedschappen en het opdelen van buigingen in meerdere stappen. Hierbij wordt ook een I-as en/of V-as meegeprogrammeerd.
Naast werken met verschillende buigprocessen zoals vrijbuigen en matrijsbuigen, ondersteunt SomaBEND alle machineopties waaronder hoekmeetsystemen en buighulpen.

Optimaal benutten van machinecapaciteit
SomaBEND is interessant voor plaatwerkbedrijven die de capaciteit van hun kantbanken beter willen benutten en voor ontwerpers die hun plaatwerkontwerp willen optimaliseren voor productie. SomaBEND verschaft engineers en werkvoorbereiders kennis over het buigproces, zodat de mogelijkheden en beperkingen van deze productiemethode al in een vroeg stadium bekend zijn.
Met SomaBEND wordt de werkvoorbereidingstijd verder verkort, neemt de kwaliteit van het product en het productieproces toe en heeft men meer flexibiliteit in productie. Daarmee wordt de kostprijs van het product verder verlaagd.
SomaBEND is een volledig eigen ontwikkeling van Somatech. Inmiddels wordt SomaBEND wereldwijd verkocht via een uitgebreid dealernetwerk.

Somatech
Somatech heeft als systeemleverancier en ketenintegrator meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van automatisering bij plaatwerkbedrijven. Somatech is onderdeel van de Solva Groep, met ruim 130 medewerkers de grootste leverancier van CAD/CAM-systemen in de Benelux.

U vindt Somatech Plaatwerk tijdens de EuroBLECH in hal 11 op stand H20.

Voor meer informatie:
Somatech
Keplerlaan 16
676 BS EDE
Postbus 491
6710 BL EDE
Telefoon: +31 (0318) 58 25 00
Fax: +31 (0318) 58 25 01
E-Mail: [email protected]
Internet: www.somatech.nl

Trefwoorden: Automatisering, Buigen, Euroblech, Integratie, Kanten, Off-line Programmeren, Plaatwerk