Somatech presenteert Radan09 primeur op EuroBLECH

Somatech presenteert Radan09 primeur op EuroBLECH van Somatech Industrial

Door: Somatech Industrial  19-09-2008
Trefwoorden: Plaatwerk, Automatisering, Integratie

De EuroBLECH in Hannover heeft de primeur voor Radan09. Radan biedt een volledig geïntegreerde CAD/CAM-oplossing voor het 2D/3D ontwerpen en ontvouwen van plaatwerkproducten, het nesten en het nc-programmeren voor plaatbewerkingsmachines.
Met Radan09 toont Somatech de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van CAD/CAM voor snijden en ponsen. Naast de nieuwe gebruikersinterface biedt Radan09 met name efficiency verbetering voor materiaalgebruik, werkvoorbereidingstijd en machinelooptijd.

Meer efficiency met Radan09
Radan09 biedt nieuwe methodes voor het toepassen van gedeelde snijlijnen, die ook rekening houden met de hoge toleranties van de producten. Samen met de verbeterde nestalgoritmes levert dit een besparing op voor zowel het materiaalverbruik als de machinelooptijd.
Ten behoeve van kostprijscalculatie en planningsdata is de tijdscalculatie is nog nauwkeuriger geworden door het toevoegen van extra parameters. Met de nieuwe gebruikersinterface is ook het configureren van het systeem sterk vereenvoudigd.
Met Radan09 zijn ook alle CAD-interfaces voor zowel 2D als 3D CAD weer up-to-date. De nieuwste bestandsformaten van o.a. Inventor, Solid Edge, Solid Works, Unigraphics, Pro/E en Catia kunnen rechtstreeks ingelezen worden. Voor Solid Works worden ook meerdere configuraties in een assembly ondersteund. Radan09 is tevens gecertificeerd voor Inventor 2009.
Met Radan09 introduceert Somatech de nieuwste generatie van het CAD/CAM-systeem. De Radan09-productfamilie bestaat uit verschillende individuele producten die de gebruiker naar believen kan combineren.

Somatech
Somatech heeft als systeemleverancier en ketenintegrator meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van automatisering bij plaatwerkbedrijven. Somatech is onderdeel van de Solva Groep, met ruim 130 medewerkers de grootste leverancier van CAD/CAM-systemen in de Benelux.

U vindt Somatech Plaatwerk tijdens de EuroBLECH in hal 11 op stand H20.

Voor meer informatie:
Somatech
Keplerlaan 16
676 BS EDE
Postbus 491
6710 BL EDE
Telefoon: +31 (0318) 58 25 00
Fax: +31 (0318) 58 25 01
E-Mail: [email protected]
Internet: www.somatech.nl

Trefwoorden: Automatisering, Combimachines, Euroblech, Integratie, Kanten, Lasersnijden, Off-line Programmeren, Plaatwerk,