Dance to the 60's

Door: Maas En Geleenbode  26-09-2008

Livemuziek uit de jaren ‘60 op Dance to the Sixties in Stein.

Na twee succesvolle edities in de voorafgaande jaren zal er op 11 oktober 2008 weer een Dance to the Sixties plaatsvinden in Stein. Iedereen met een warm hart voor de muziek uit de zestiger jaren zal weer in de gelegenheid zijn om met een stevige brok nostalgie te luisteren naar muziek van groepen als The Shadows, Cliff Richard, Searchers, Spotnicks, Buddy Holly, ZZ en de Maskers, Gerry and the Pacemakers, Chuck Berry, Beatles, Stones, Kinks, Monkees, Dave Berry, Carl Perkins, Hollies, Van Morrison, Motions, Equals, Pretty Things, Spencer Davis Group, Tremoloes enz.
The NewTownBand uit Stein en Steady State uit Midden-Limburg tekenen voor een uitgebreide live vertolking van de muziek van eerder genoemde groepen. Vol enthousiasme werd er de afgelopen maanden aan het repertoire gewerkt. Ook dit jaar geldt weer als criterium: herkenbare muziek voor leeftijdgenoten, maar ook voor jongere belangstellenden.
Het spreekt vanzelf, dat de beentjes niet stil gehouden zullen kunnen worden op de voor die periode zo kenmerkende swings en rock and rollmuziek.
De basis voor een gedegen beleving van de sixties muziek werd in Stein gelegd tussen 1962 en 1967, toen zaal Hermans aan de haven iedere week vanaf een uur of vijf ’s middags tot half 11 ’s avonds uitpuilde van swingende en slowende tieners. Groepen als The Moonshots, The Sharons, The Rolling Beats, Opus 23 e.a. zorgden er voor een daverende stemming. Dance to the Sixties is er in de voorgaande afleveringen in geslaagd een stukje van die sfeer te laten herbeleven, niet alleen door de muziek, maar ook door aankleding van de zaal.
Brasserie Merode van de Sporthal in Nieuwdop-Stein is de plek waar het allemaal gaat plaatsvinden.

Iets meer over The NewTown Band.
Deze band bestaat uit: Jo Wierikx, Piet Cox, Jan Peters, Jos Wehrens en Karel Buers.
De leden van The NewTown Band hebben in het vijftal jaren van hun bestaan gezocht naar een mooie mix tussen de instrumentale gitaarmuziek uit de Shadows periode, de swingende nummers van zangers als Cliff Richard, Buddy Holly, Chuck Berry en de muziek uit de latere sixties periode van eerder genoemde groepen als Beatles, Stones, Kinks, Hollies, Motions, Equals, Pretty Things enz. Ze zijn erin geslaagd hierin een uitgebreid repertoire op te bouwen.

Iets meer over Steady State
De tweede groep die te bewonderen zal zijn op deze avond heeft zeker in Midden Limburg zijn sporen al ruimschoots verdiend. Onlangs waren ze nog te zien in het programma Groeten uit Roermond van L1. De band bestaat in deze formatie vanaf 1986. Gedurende de twintig jaren van bestaan hebben ze op diverse zestiger jaren festivals de planken gedeeld met o.a. De Maskers, Renee and the Alligators, Willy and his Giants, The Crazy Rockers, Electric Johnny and his Skyrockets. Allemaal namen die de echte liefhebber van Nederlandse sixties sound als muziek in de oren klinken. Verder hebben ze ook als support act van The Hollies en Middle of the Road en George Baker opgetreden. De groep bestaat uit John Cremer, Hans Sieben, Hub Verdonschot, Michel Eykelhardt en Thijs Hendrix.

Vele liefhebbers van deze muziek zullen ongetwijfeld op zaterdag 11 oktober hun weg weten te vinden naar Brasserie Merode ( Voorheen sporthal De Kamp ) in Nieuwdorp – Stein.
De optredens beginnen om 20.45 uur.
Kaarten zijn in voorverkoop of aan de zaal verkrijgbaar.
Info: www.thenewtownband.nl en www.steady-state.nl


Contact Maas En Geleenbode

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share