Kleikorrels van Mikolit® voorkomen blijvende bodemschade

Kleikorrels van Mikolit® voorkomen blijvende bodemschade van Terratech

Door: Terratech  10-07-2008
Trefwoorden: Duurzame Energie, Bodemsanering, Bronbemaling

Grondboringen zijn onvermijdelijk
Mikolit is de overkoepelende naam voor een serie afdichtproducten van topkwaliteit. Die kwaliteit is van vitaal belang voor boorbedrijven, adviseurs, medewerkers bij de overheid en die op de een of andere manier met grondboringen te maken krijgen. En er zijn nogal wat gelegenheden waarbij dat gebeurt. Grondwaterwinning, de aanleg van installaties voor duurzame energie, grondwatersanering en bronbemalingen: stuk voor stuk activiteiten waarbij het boren in de bodem of het graven van putten onvermijdelijk zijn. Beschermende kleilagen raken daarbij doorboord.

Kleilaag op de juiste plek
In Nederland betekent dat meestal dat een vervangende laag onder het grondwaterpeil in het boorgat moet worden aangebracht. Terratech BV ontwikkelde voor dit doel de hoogwaardige Mikolit-afdichtkorrels, speciaal geprepareerd om goed te zinken in water. Dat is belangrijk, want zelfs de beste kleilaag dicht niet af als-ie niet op de juiste plek zit.

Uitstekend te verwerken
Mikolit-kleikorrels zijn er in vijf varianten met verschillende zwelvermogens en speciale eigenschappen (makkelijk te detecteren, warmtegeleidend). Allemaal geproduceerd volgens de strengste kwaliteitseisen en in nauw overleg met de eindverbruikers. Dat garandeert een uitstekende verwerkbaarheid en het beste resultaat. In overleg kan Terratech ook speciale producten leveren, gemaakt in overeenstemming met de wensen van de afnemer. Ook bieden we vanzelfsprekend advies en ondersteuning bij het gebruik van Mikolit..

Meer informatie
Meer weten? Ga naar de gloednieuwe Mikolit website voor uitgebreide informatie over gebruiksmogelijkheden en alle producten, toegespitst op u als (potentiële) gebruiker van Mikolitâ en vraag direct onze brochure aan.

 

Trefwoorden: Bodem Sanering, Bodemsanering, Bron Bemaling, Bronbemaling, Duurzame Energie, Grondboringen, Grondwater Winning, Grondwaterwinning, Kleikorrels, Kleilagen,