Canton presenteert de Reference 1.2 DC highend luidspreker

Canton presenteert de Reference 1.2 DC highend luidspreker van Stassen Hifi

Door: Stassen Hifi  13-06-2009
Trefwoorden: Video, Audio, Hifi

De Duitse luidsprekerfabrikant Canton heeft in de nieuwe Reference reeks het beste tot laatst bewaard. Pas geïntroduceerd is het nieuwe topmodel in de lijn, de Reference 1.2 DC. Deze handgemaakte gigant is een complete vernieuwing ten opzichte van het vorige model.

Bij de mid-en hoge-tonen drivers is rekening gehouden met de spreiding van het geluid rond de kast en is de behuizing in de breedte hierop aangepast. De gehele behuizing is van binnenuit fors verstevigd en op sommige plaatsen tot wel 50mm dik. Hierdoor zijn trillingen in de kast tot een minimum beperkt. De luidspreker komt standaard op een stevige voet als basis die ook een downfire-reflex systeem mogelijk maakt. Het gewicht van de speaker komt door dit grondig design uit op 96 kg per stuk.

Naast de hoogwaardige aansluitklemmen vindt men op de achterkant ook de mogelijkheid om de gevoeligheid van de mid-drivers en de tweeter aan te passen om de luidspreker beter te kunnen integreren in een groter aantal akoustieken.
De Reference 1.2DC is beschikbaar in de hoogglans uitvoeringen Kersen, Wit, Zwart en Zilver.

Voor wie de Reference 1.2DC toch echt iets te groot vindt bevat de Reference lijn ook een aantal modellen die plaatsing iets eenvoudiger maken. Als vloerstaande modellen zijn de Reference 3.2 DC, Reference 5.2 DC en Reference 7.2 DC beschikbaar. Ook wordt een boekenplank-model aangeboden, de Reference 9.2 DC. Deze is vanzelfsprekend afhankelijk van de plaatsing op een stand of andere verhoogde positie. De modellen uit de Vento serie combineren visueel en klankmatig het best bij de Reference reeks, voor wie graag een surround-opstelling prefereert.

Trefwoorden: Audio, Canton, Hifi, Karat, Luidspreker, Reference, Speaker, Vento, Video