Denon introduceert nieuwe receiver, de Denon AVR-4310

Denon introduceert nieuwe receiver, de Denon AVR-4310 van Stassen Hifi

Door: Stassen Hifi  09-05-2009
Trefwoorden: Video, Audio, Hifi

Denon komt in juni met een nieuwe receiver op de markt, genaamd de Denon AVR-4310. Tot de vernieuwingen van de receiver horen o.a. Audyssey DSX, welke een luidspreker frontaal in de hoogte en in de breedte ondersteunt. Ook word Dolby Pro Logic IIz ondersteunt.

Naast de 6 HDMI ingangen (waarvan één aan de voorkant) en twee gelijkertijd te bedienen HDMI uitgangen bezit de nieuwe Denon een LAN aansluiting en 2 Audyssey functies MultEQ XT, dynamisch volume en Dynamic EQ.

Naast de nieuwe Denon Link 4e-generatie beschikt de receiver over een nieuw ontwikkelde DENON Clock Jitter Reducer voor digitale bronnen, die geen DENON Link 4th ondersteunen.

Aanzichten van de Denon AVR-4310

De ingeboude 12-bit/10-bit Video-Scaler van Anchor Bay Technologies schaalt SD bronnen en ook HD beeldmateriaal, waarvan de resolutie onder Full-HD zit, naar 1080p omhoog. De Denon AVR-4310 ondersteunt daarbij ook het CinemaScope beeldformaat voor beamers met 16:9 breedbeeld formaat lenzen.

Via het menu van de receiver kunnen functies zoals, Netwerk-Audio en Streaming-Foto, USB iPod Direct Connect voor de digitale geluidsoverdraging vanaf de iPod of de Multi-Room ondersteuning bedient worden. Nieuw bij de AVR-4310 is de mogelijkheid om via een verbinding contact te maken met het muziekplatform Napster, zonder tussenkomst van een PC. Via een internetverbinding kunnen Napster abonnees hun muziek direct via de receiver afspelen.

De firmware van de AVR-4310 kan eenvoudig via het internet worden bijgewerkt. Zoals al aanwezig bij de voorgaande modellen, de Denon AVR-4308 en de Denon AVR-3808, biedt Denon ook de mogelijkheid om toekomstige nieuwe technologiën via de Online-Upgrade functie toe te voegen.

De Denon AVR-4310 zal vanaf juni leverbaar zijn in de kleuren Premium zilver en zwart.

Trefwoorden: Audio, Avr-4310, Denon, Hifi, Receiver, Video,