Marantz presenteert nieuwe SACD-speler, de Marantz SA-15S2

Marantz presenteert nieuwe SACD-speler, de Marantz SA-15S2 van Stassen Hifi

Door: Stassen Hifi  29-04-2009
Trefwoorden: Hifi, Cd Speler, Marantz

Op de aankomende High End Show in München (21 t/m 24 mei) wordt o.a. de nieuwe Marantz SA-15S2 getoond. Deze opvolger van de zeer succesvolle SA-15S1 is op veel punten sterk vebeterd ten opzichte van zijn voorganger.

Loopwerk

Een van de belangrijkste onderdelen van een (SA)CD-speler is natuurlijk het loopwerk. De kwaliteit en precisie van het loopwerk is van grote invloed op de uiteindelijke geluidskwaliteit en daarom wordt er veel aandacht aan geschonken bij de ontwikkeling ervan. In de Marantz SA-15S2 is het nieuw ontwikkelde SACD-M10 loopwerk toegepast waarmee u (SA)CD’s kunt beluisteren met een perfecte diepte, dynamiek en een uitmuntende geluidskwaliteit.

Het laadmechanisme is vervaardigd van een materiaal dat Xyron wordt genoemd. Een materiaal dat met haar zeer hoge stijfheid eventuele trillingen, die de geluidskwaliteit (negatief) kunnen beïnvloeden, tegengaat. Ook het laadmechanisme is dus van invloed op de uiteindelijke geluidskwaliteit. Het geheel zit solide ingebouwd in een aluminium behuizing.

MP3 en WMA

Vanwege de toepassing van dit nieuwe loopwerk is de SA-15S2 de eerste SACD-speler in de Marantz Premium-serie die naast het afspelen van conventionele CD’s en SACD’s ook MP3- en WMA-bestanden afspelen.

Voeding

Terwijl zijn voorganger nog was voorzien van een El-Transformator is de nieuwe SA-15S2 voorzien van een afgeschermde ringkerntransformator dat als voordeel heeft dat deze zeer efficiënt is en hierdoor meer vermogen kan leveren. Daarnaast genereert een ringkerntransformator (vanwege zijn vorm) veel minder elektromagnetische straling en mechanische trillingen, wat de geluidskwaliteit ten goede komt.

HDAM en D/A Converter

Om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren zijn de HDAM en HDAM-SA2 technologieën toegepast in het analoge audiocircuit. In combinatie met de CS4398 D/A Converter van Cirrus Logic zorgt dit voor een veel dynamischer, getrouwer en gedetailleerder geluid.

Digitale ingang

De Marantz SA-15S2 is tevens voorzien van een digitale (optische) ingang waarop u bijvoorbeeld een DVD-speler, Muziekserver, PC of een ander bronapparaat met een digitale optische uitgang kunt aansluiten. Hierdoor kunnen ook deze apparaten gebruik maken van de ingebouwde CS4398 D/A Converter en het met HDAM-SA2 technologie uitgeruste audiocircuit. Deze digitale optische ingang ondersteunt alleen lineaire PCM-signalen.

Trefwoorden: Cd Speler, Hifi, Marantz, Sacd Speler