Adellijk Vermaak

Adellijk Vermaak van Birds@work Valkerij

Door: Birds@work Valkerij  15-06-2007
Trefwoorden: Workshop, Cadeau, Kado

De intense emotie zoals valkeniers die ervaren tijdens de omgang met roofvogels dragen zij over aan de deelnemers want zoals bij al hun activiteiten zijn de deelnemers zelf onderdeel van het programma.

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand.
De valkerij wordt van oudsher beoefend met valken en haviken. In deze traditie ervaren de deelnemers, op educatieve wijze, met de verschillende roofvogels werken. Het verschil en de functie van de roofvogels voor de valkerij wordt inzichtelijk door de presentatie met spreekwoorden en anekdotes. De deelnemer ervaart het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Uiteindelijk komt men oog in oog met de roofvogels en gaan de deelnemers er zelf mee vliegen.
Ervaar de intense emotie van het valkenier zijn.

Trefwoorden: Cadeau, Kado, Overlastbestrijding, Roofvogel, Roofvogel Demonstraties, Roofvogel Workshop, Roofvogelcentrum, Roofvogeldemonstratie, Roofvogeldemonstraties, Roofvogels, Roofvogelshow, Roofvogelshows, Valkenieren, Valkeniers, Valkeniersbedrijf, Valkennier, Valkerij, Valkerijbedrijf, Vogeloverlast, Workshop, Workshop Roofvogels,