Hound & Hawk

Hound & Hawk van Birds@work Valkerij

Door: [email protected] Valkerij  02-06-2011
Trefwoorden: Paarden, Workshop, Roofvogels

BELEEF EEN DAG OM NOOIT TE VERGETEN

Oude tradities, dieren en decorum spreken tot de verbeelding. Jachtmeesters met gevoel voor ons Europees cultuurhistorisch erfgoed brengen dit weer tot leven met de workshop Hound & Hawk.

Hoorngeschal en hoefgetrappel, blaffende Hubertushonden en de supersnelle vlucht van de valk zijn de ingrediënten voor een onwerkelijke ervaring. U beleeft de ambiance van de oude adel zoals we die ook vandaag de dag nog kennen.

Onder deskundige leiding maakt u een historische tijdreis en beleeft u een leerzame, enerverende maar bovenal ontspannende workshop adellijk vertier. Op een prachtige en passende locatie, door u gekozen, wordt u de fascinerende beleving gepresenteerd waar u niet alleen toeschouwer zult zijn, maar actief deelnemer bent in de schone kunsten van het adellijk vermaak.

Hound & Hawk

Na het welkomstdrankje klinkt jachthoorngeschal. De deelnemers worden door valkeniers, met op de linkerhand een gehuifde valk, naar de tuin begeleidt.

Dan is het de beurt aan de 'master of the Hunt'. Uit het niets verschijnt een meute honden en de equipage te paard. De master geeft uitleg bij de taferelen van de slipjacht. De hoornblazers laten weer van zich horen.

Valkerij Proeverij

Na de slipjachtdemonstratie volgt de Valkerij Proeverij waarbij u kennis maakt met het ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen. U komt oog in oog met de roofvogels. Op uw valkeniershandschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Het grote moment is aangebroken. U gaat zelfstandig roofvogels naar de lederen valkeniershandschoen laten vliegen en ervaart de intense emotie van het valkenier zijn.

Gedurende de workshop larderen de jachthoornblazers de verrichtingen van de deelnemers met hun jachtsignalen. Een actiefotograaf zorgt voor een CD met herinneringen van deze unieke ervaring.

Trefwoorden: Actief Bedrijfsuitje, Bloedhond, Hubertushond, Paarden, Roofvogel, Roofvogel Demonstraties, Roofvogel Workshop, Roofvogel Workshops, Roofvogeldemonstratie, Roofvogeldemonstraties, Roofvogels, Roofvogelshow, Roofvogelshows, Valkenieren, Valkeniers, Valkennier, Valkerij, Workshop, Workshop Roofvogels

Contact [email protected] Valkerij

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van [email protected] Valkerij

09-03-2010

Nu ook een Valkerij Manege in België

Zelf vliegen met roofvogels en uilen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.


Kerst workshop roofvogels & uilen van Birds@work Valkerij thumbnail
25-10-2009

Kerst workshop roofvogels & uilen

BERKEL EN RODENRIJS, Valt er iets te beleven op tweede & derde kerstdag? Valkenier Rob van Dipten: "jazeker, net als vorig jaar organiseren we Kerstworkshops met roofvogels en uilen op de Valkerij Manege in Berkel en Rodenrijs. De deelnemers waren afgelopen jaar erg enthousiast en laten we eerlijk zijn; wat is er mooier dan in het winterlandschap zelf met roofvogels en uilen te vliegen. De intense emotie zoals valkeniers die kennen in de omgang met deze wilde roofdieren kunnen de dee


‘Oud ambacht, moderne techniek’ revolutie in de valkerij van Birds@work Valkerij thumbnail
01-07-2009

‘Oud ambacht, moderne techniek’ revolutie in de valkerij

Thorn – Vrij vliegen van wilde roofvogels, het valt niet altijd mee. Vloog in de middeleeuwen een valk weg, keken valkeniers naar onrustige kraaien in de omgeving want daar kon hij zijn. Hoe de techniek is verbeterd kun je zien op de site van FalconFinder.


Adellijk Vermaak van Birds@work Valkerij thumbnail
15-06-2007

Adellijk Vermaak

Niet zonder reden noemt men zich bij [email protected] meer dan alleen valkeniers 'FAISEUR DE PLAISIR' .  De vele roofvogel workshops en arrangementen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.