Youp is niet meer

Youp is niet meer van Birds@work Valkerij

Door: Birds@work Valkerij  09-08-2011
Trefwoorden: Workshop, Afvalverwerking, Schadebestrijding

 

Youp is niet meer

 

Op 5 augustus 2011 hebben we onze trouwe makker Youp laten inslapen. Een echte werkhond die toch maar mooi 14,5 jaar oud is geworden en dat is voor een Engelse Springer Spaniël die alle dagen in het veld werkte toch een hoge leeftijd.

 

Hij was erg goed met de s, zowel de valken als ook de haviken. De roofvogels wisten precies wat zij aan hem hadden in het veld tijdens de jacht en vogel. Youp ging alle dagen mee met Nina naar de stortplaatsen in Brabant en Limburg om de overlast van meeuwen en kraaien te bestrijden. Ook de jacht op konijnen en fazanten met de roofvogels was hem op het lijf geschreven. Hij was een echte hond.

 

Tijdens de s en af en toe was Youp soms ook aanwezig als onderdeel van het plaatje Adellijk Vermaak.

 

Zijn debuut rol in de film Tunnelvisie zal velen die met hem hebben gewerkt bijblijven. Samen met de 2 Sakervalken Suske en Wiske speelde Youp en belangrijke rol als de hond van valkenier Myra.

De film is opgenomen in april 2010, Youp was toen 13 jaar oud en volledig doof. Gelukkig hadden we hem handgebaren geleerd en konden hem zo vanachter de camera aansturen. Hij kreeg al snel de bijnaam “one take Youp” omdat het er vaak al bij de eerste opname perfect op stond.

 

Nina heeft Youp begraven in een natuurgebied naar de stortplaats De Spinder in Tilburg, de locatie waar hij de meeste tijd heeft doorgebracht.

 

Wij, Nina en ik, missen Youp heel erg en menen nog steeds zijn blaf te horen in het veld.

 

Youp, het ga je goed…………

Trefwoorden: Actief Bedrijfsuitje, Afvalverwerking, Roofvogel, Roofvogel Workshop, Roofvogel Workshops, Roofvogelcentrum, Roofvogels, Roofvogelshow, Schadebestrijding, Valkenieren, Valkeniers, Valkerij, Vogeloverlastbestrijding, Workshop, Workshop Roofvogels

Ander nieuws en updates van Birds@work Valkerij

Koninginnedag in Thorn, roofvogel vliegen met de Koninklijke familie van Birds@work Valkerij thumbnail
02-06-2011

Koninginnedag in Thorn, roofvogel vliegen met de Koninklijke familie

 Wilt u ook eens met deze Koninklijke roofvogel vliegen meldt u dan nu aan voor een van onze en kom zelf een dagje valkenieren.