's Werelds stilste uienschilmachine bij Peter CV

's Werelds stilste uienschilmachine bij Peter CV van Sormac B.V.

Door: Sormac B.V.  10-06-2011
Trefwoorden: Schillen Uien

<'  83 dB(A):
De grens van 85 dB(A) is magisch. Erboven is gehoorbescherming wettelijk verplicht. Dat is een belangrijke reden dat Sormac scoort met de stille uienschiller USM-S100. Een van de bedrijven die voor deze stille schiller heeft gekozen, is Peter CV, in Dinteloord. Dit bedrijf levert jaarlijks miljoenen porties gesneden uien, onder andere aan bekende fastfoodketens. Die stellen niet alleen hoge eisen aan het product, maar kijken ook of er duurzaam wordt geproduceerd.

Peter CV kiest voor 4 Sormac uienschillers:
Daarom heeft Peter CV besloten het bestaande machinepark te vervangen door vier van Sormac. “We hebben diverse machines vergeleken, maar zijn uiteindelijk bij de USM-S100 uitgekomen”, aldus Alex Buermans, een van de twee directeuren van Peter CV. “De schilmachines van Sormac onderscheiden zich door een groot bedieningsgemak en een perfecte schilkwaliteit. En dat geldt niet alleen voor normale, maar ook voor de minder vaste rode uien.”

Voordelen:
“De USM-S100’s hebben een laag energieverbruik, onder andere omdat ze minder perslucht verbruiken”, vult Albert Linders, de andere directeur van Peter CV aan. “Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden en te reinigen, waardoor hygiënischer kan worden gewerkt en kosten worden gespaard. Maar wat toch het meeste opvalt, is het lage geluidsniveau, beneden 83 dB(A).”

Sinds de vier nieuwe schillers in bedrijf zijn, heeft Alex Buermans vastgesteld dat het energieverbruik met 60 kW omlaag is gegaan. Dat komt vooral door het lage persluchtverbruik.

Trefwoorden: Schillen Uien

Ander nieuws en updates van Sormac B.V.

10-06-2011

Sormac B.V. Vrienden van Floriade 2012

Vrienden van Floriade