Frédéric Midy benoemd tot General Manager Frankrijk en Business Leader voor West-Europa

Door: VENLO Sanitair  13-03-2006
Trefwoorden: Bouw, Sanitair, Personalia

PARIJS ­ Ideal Standard, één van de belangrijkste specialisten in oplossingen voor badkamers en keukens, kondigt de benoeming aan van Frédéric Midy tot General Manager Frankrijk en Business Leader voor West-Europa (Spanje, Portugal, Benelux). Hij zal zijn functie waarnemen vanuit de Franse zetel van Ideal Standard in Roissy.

Frédéric Midy zal de taken van Massimo Bonotti, die onlangs benoemd werd tot Business Leader voor Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zich nemen. Hij heeft tot doelstelling de relatie van de groep met haar distributiepartners te versterken en uit te bouwen om bij te dragen tot een winstgevende groei van de onderneming. De ontwikkeling en verankering van de merken bij de consument en sanitairbedrijven vormen eveneens een prioriteit

Frédéric Midy trad in dienst bij Ideal Standard (onderneming die behoort tot de groep American Standard Companies Inc, badkamer- en keukenspecialist) in december 2003 als vice-president marketing Bath & Kitchen in Brussel, de Europese zetel. Hij biedt West-Europa een grondige kennis van de pan-Europese markt, het resultaat van een degelijke ervaring op het gebied van lokaal en regionaal management. Hij beschikt ook over de nodige kennis en ervaring om de realisatie van de geïntegreerde commerciële en marketingstrategie van de groep te intensiveren en te versterken.

Vóór zijn periode bij Ideal Standard vervulde Frédéric Midy verschillende managementfuncties bij GROHE. Gedurende die 7 jaar was hij Marketingdirecteur voor Europa. Daarna nam hij de operationele verantwoordelijkheid op zich binnen de industriële directie voor Scandinavië, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Voordien bekleedde hij functies binnen de afdeling Verkoop, Marketing en Export bij Saft, een dochtermaatschappij van Alcatel, Eurodec en Sagem Communication.

Trefwoorden: Bouw, Personalia, Sanitair