Toenemende vraag naar bouwgrondstoffen zoals dakgrind en steenslag

Door: CB Verheul  13-05-2011
Trefwoorden: Steenslag, Bigbags, Dakgrind

Mede dankzij de bouw is de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van dit jaar harder gegroeid dan men had verwacht. De export en de bouw hebben de Nederlandse economie een boost gegeven. Volgens een voorlopige berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek, is in het eerste kwartaal van 2011 de economie met meer dan drie procent gegroeid, ten opzichte van het jaar ervoor en is dit de grootste stijging van de afgelopen drie jaar.

Het zachte weer in het eerste kwartaal maakte het ook mogelijk dat gebouwen, wegen en woningen verder gebouwd konden worden, waardoor de bouwproductie verder steeg. Hierdoor steeg ook de vraag naar bouwgrondstoffen zoals steenslag, halfverharding en dakgrind in bigbags.

Volgens het CBS is de voorlopige verlaagde btw voor kleine aanpassingen aan woningen ook een van de oorzaken van de stijging van de economie. De toenemende bouwactiviteiten en meer export van Nederlandse producten, zorgden tezamen voor een industriële productie stijging van acht procent per jaar.  

Trefwoorden: Bigbags, Dakgrind, Steenslag