Micro-inverters

Afdrukken

Is Micro-inverters incorrect or missing key business information? Update your Hotfrog listing today.

Contactgegevens Are these details correct?

Adres:

E-mail - Geen ingevoerd

Over Micro-inverters

Zogenaamde Micro Omvormers vormen de allernieuwste generatie omvormers voor gebruik met zonnepanelen. Bij het gebruik van microomvormers ontstaat een systeem, waarbij elk zonnepaneel apart óf twee panelen samen een 230V systeem wordt. De micro omvormer wordt gemonteerd ónder het zonnepaneel op dezelfde rail als het paneel. De gelijkspanning van elk zonnepaneel wordt met behulp van een micro omvormerindividueel omgezet in netspanning. De micro omvormers worden aan elkaar gekoppeld, zodat zij samen één systeem vormen. Uiteindelijk komt er één kabel door het dak naar binnen. Binnen wordt deze kabel verder verlengd tot in de meterkast, waar de aansluiting op het net wordt gerealiseerd. Deze werkwijze zorgt voor een unieke en zeer sterke meerwaarde ten opzichte van een conventioneel systeem. De grote voordelen zijn: -Een sterk verbeterd systeem-rendement doordat elk paneel onafhankelijk functioneert. - Lagere kosten, gemetenover de gehele levensduur van het systeem. - Sterk verbeterde betrouwbaarheid van het omvormer gedeelte (twintig jaar fabrieksgarantie!). - Duidelijke, web-gebaseerde monitoring en een communicatiesysteem dat de prestaties van ieder zonnepaneel afzonderlijk analyseert en rapporteert. - Eenvoudig uitbreidbaar. Het inzetten van micro omvormers zorgt er voor dat nu ook op plaatsen die meer last hebben van schaduwwerking toch nuttig gebruik kan worden gemaakt van zonnepanelen. In het conventionele geval heeft namelijk het uitvallen van één paneel door bijvoorbeeld schaduwwerking invloed op de hele rest van het systeem en zorgt het uitvallen van meer dan één paneel (door schaduwwerking of door een defect)meestal tot uitval van het gehele systeem. Bovendien zal in het oude systeem bij uitval van de centrale omvormer het hele systeem plat liggen. Bij gebruik van micro omvormers zal bij onverhoopte uitval van één omvormer of paneel de rest van het systeem gewoon blijven functioneren. Nadelen van het traditionele systeem. In het traditionele geval worden een aantal zonnepanelen in serie (string) aan elkaar gekoppeld. Zodoende ontstaat een hoge gelijkspanning van soms vele honderden volts, welke via een string- of centrale omvormer wordt omgezet in wisselspanning, welke geschikt is voor koppeling aan het elektriciteitsnet. Deze traditionele configuratie kent een aantal nadelen: - Bij uitval één ofenkele panelen door bijvoorbeeld schaduwwerking valt het gehele systeem uit, doordat de centrale omvormer met de gedaalde spanning niet meer kan werken. - Bij uitval van de centrale omvormer valt het gehele systeem uit. Voordat e.e.a. is hersteld zijn er soms weken voorbij, waarbij niet kan worden geproduceerd. - Alleen het gehele systeem kan worden gemonitord, niet elk paneel apart. - De hoge gelijkspanning op het dak kan in geval van calamiteit tot groot extra gevaar leiden. Brandweerlieden klimmen niet graag een dak op waar zij met 400 - 500V gelijkspanning kunnen worden geconfronteerd. - De gebru

Is Micro-inverters uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3751581]