Aanvraag Innovatievouchers start 17 mei

Door: Ministerie Van Economische Zaken  16-05-2006
Trefwoorden: Innovatie, Economie, Innovatievouchers

Vanaf 17 mei 2006 kunnen de Innovatievouchers 2006 worden aangevraagd. Met een innovatievoucher kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kennis bij een publieke kennisinstelling inkopen. In totaal zijn 6.000 vouchers beschikbaar.

Doel van de innovatievouchers is om bedrijven te stimuleren gebruik te maken van de kennis van kennisinstellingen en die het bedrijf helpt te vernieuwen. De regeling voor innovatievouchers voor 2006 en 2007 wordt gefinancierd uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).

Kleine, eenmalige voucher
Er zijn twee soorten vouchers beschikbaar. De eenmalige kleine voucher van 2.500 euro is bedoeld als eerste kennismaking met een kennisinstelling. Van deze ‘snuffelvoucher’ zijn 3.000 stuks beschikbaar. Ondernemers die in de pilots al een Innovatievoucher hebben ontvangen, komen niet in aanmerking voor deze voucher. De snuffelvoucher kan niet worden gebundeld voor een grotere kennisvraag.

Grote voucher
De tweede voucher is de grote voucher van 7.500 euro. Hiervoor geldt dat een derde deel van het bedrag een eigen bijdrage is. Deze vouchers kunnen jaarlijks worden aangevraagd. Met de grote voucher is het mogelijk om een uitgebreider vraagstuk voor te leggen bij een kennisinstelling. Er mogen maximaal tien vouchers worden gebundeld.

Meer informatie over de innovatievouchers, de voorwaarden, deelnemende kennisinstellingen en het aanvraagformulier staan op de site van SenterNovem: http://www.senternovem.nl/innovatievouchers.


Trefwoorden: Economie, Innovatie, Innovatievouchers

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share