Blankert voorzitter Regieraad Bouw II

Door: Ministerie Van Economische Zaken  16-08-2006
Trefwoorden: Personalia

Voormalig voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans Blankert, neemt vanaf 1 januari 2007 het voorzitterschap van de Regieraad Bouw over van Jan Hovers. Dat heeft minister Wijn vandaag aangekondigd mede namens zijn collega's van VROM en Verkeer en Waterstaat. `Blankert is precies de macher die de bouw op de huid kan zitten´, aldus Wijn.

De Regieraad Bouw is in 2004 door de bewindslieden ingesteld om het veranderings- en vernieuwingsproces in de bouwsector een extra impuls te geven. Een jaar later is de Regieraad het ´Vernieuwingsoffensief Bouw´ gestart. Dit offensief richt zich op de gehele bouwketen.

Inmiddels zijn met steun van de Regieraad Bouw ook vijf regionale Regieraden opgericht. In de huidige Regieraad zitten vooral deskundigen uit andere sectoren dan de bouw. De Regieraad Bouw II moet het vernieuwingsproces in de gehele bouwketen verder aanjagen en de behaalde resultaten borgen. De nieuwe Regieraad zal worden gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de Regieraad Bouw op 14 december 2006.

Trefwoorden: Personalia

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share