Brinkhorst: vrije energiemarkt noodzakelijk

Door: Ministerie Van Economische Zaken  08-06-2006
Trefwoorden: Energie, Economie

Een vrije energiemarkt is noodzakelijk om aan de behoefte aan energie in de wereld te kunnen voldoen. Dat zei minister Brinkhorst op 5 juni 2006 tijdens de World Gas Conference in Amsterdam. ‘Ik ben er van overtuigd dat we met een interne Europese markt voor energie de belangen van producenten en consumenten het beste kunnen bedienen,’ aldus de minister.

Volgens Brinkhorst blokkeren Spanje en Frankrijk verdere Europese integratie omdat ze buitenlandse energiebedrijven weren. ‘Regeringen houden zo een gezond proces van marktintegratie tegen. Maar het belang van bedrijven en landen is het beste gediend met een open markt. In een ideale wereld moeten we niet bang zijn voor een verdubbeling van de gasimport,’ aldus de minister.

Vrije markt
Om aan de groeiende vraag naar gas te voldoen, moet volgens de minister worden geïnvesteerd in de productie en het transport van gas. Een vrije markt met open concurrentie stimuleert deze investeringen.

Nederland is deze week gastheer van de internationale gasconferentie. Aan de tweejaarlijkse bijeenkomst nemen landen en bedrijven uit de energiesector uit de hele wereld deel.

Trefwoorden: Economie, Energie

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share