Doelstelling duurzame elektriciteit gehaald

Door: Ministerie Van Economische Zaken  21-08-2006
Trefwoorden: Milieu, Subsidieregeling, Elektriciteitsproductie

De Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010 wordt gehaald. Vanaf vandaag komen nieuwe aanvragen niet meer in aanmerking voor de subsidieregeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP).

Minister Wijn: “Het is aan een volgend kabinet om te beslissen verder te investeren in de vergroting van het aandeel duurzame elektriciteit.” Het kabinet wil blijvend investeren in innovatie van duurzame elektriciteitsproductie. Hiervoor trekt het kabinet op voorstel van de Minister van Economische Zaken €150 miljoen extra uit. Zo kan ook in de toekomst het aandeel duurzame energie blijven groeien. Verder is voor 2006, en indien nodig ook voor 2007, extra subsidie uitgetrokken voor warmtekrachtinstallaties, waarmee meer energiebesparing wordt gerealiseerd.
De subsidieregeling MEP is in 2003 in het leven geroepen om de duurzaamheid van de Nederlandse elektriciteitsproductie te verbeteren. De MEP moest bijdragen aan het halen van de Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010. Omdat de productie van duurzame elektriciteit duurder is dan elektriciteitsopwekking met kolen- of gascentrales werden de meerkosten gesubsidieerd.

Trefwoorden: Elektriciteitsproductie, Milieu, Milieukwaliteit, Subsidieregeling,

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share