Nieuwe barometer meet internationaal handelsklimaat

Door: Ministerie Van Economische Zaken  24-06-2006
Trefwoorden: Export, Economie

Ondernemers kunnen voortaan via de website van de EVD zien hoe het is gesteld met het internationale handelsklimaat. Dit kan met de Barometer Internationaal Ondernemen, die staatssecretaris Van Gennip op 22 juni 2006 heeft gelanceerd tijdens de zogeheten exportborrel.

Vanaf 23 juni 2006 krijgen ondernemers via de Barometer Internationaal Ondernemen inzicht in het belang van diverse buitenlandse markten en in de verwachtingen van het internationaal ondernemen voor Nederland. De online barometer van de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, kijkt daarbij niet alleen naar 2006, maar ook naar 2007.

Onderdelen
De barometer bestaat uit drie onderdelen:

de handelsmeter: een overzicht van de marktpositie van Nederland in het buitenland;
het kompas internationaal ondernemen: de belangrijkste indicatoren voor de ontwikkelingen van de Nederlandse internationale handel en internationale economie;
de imagometer internationaal ondernemen: informatie over het economische imago van Nederland in het buitenland.


Makkelijk toegankelijk
De Barometer Internationaal Ondernemen is vooral bedoeld voor Nederlandse bedrijven die internationaal actief zijn. ‘De barometer is een makkelijk toegankelijk instrument, wat het ook interessant maakt voor bijvoorbeeld media en onderzoeksinstituten,’ legt projectleider Annelies Drost van de EVD uit. ‘Doordat de barometer de informatie visueel aantrekkelijk en makkelijk leesbaar weergeeft, is in één oogopslag te zien wat de ontwikkelingen zijn op het vlak van internationaal ondernemen. Bovendien geeft de barometer veel praktische informatie en praktijkvoorbeelden van hoe bedrijven macro-economische gegevens vertalen naar de praktijk,’ legt Drost uit.

Exportborrel
Staatssecretaris Van Gennip lanceerde de barometer officieel tijdens de exportborrel. Dit is een halfjaarlijks terugkerend evenement voor vertegenwoordigers van handelsbevorderende organisaties, brancheorganisaties en bedrijven.

De Barometer Internationaal Ondernemen is te vinden op http://www.evd.nl/barometer.

Trefwoorden: Economie, Export

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share