Veilig ondernemen: staatssecretaris Van Gennip bezoekt Steenbergen en Rotterdam

Door: Ministerie Van Economische Zaken  13-08-2006
Trefwoorden: Bedrijvenlocaties, Werkbezoek,

Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) brengt op 16 augustus een werkbezoek aan drie bedrijvenlocaties in Steenbergen en Rotterdam in het kader van het Actieplan Veilig Ondernemen. Van Gennip bezoekt een aantal bedrijven en laat zich informeren over de verbetering van de veiligheid.

Steenbergen 10.30-12.00 uur
In Steenbergen bezoekt Van Gennip bedrijventerrein Reinierpolder. Als gevolg van de vele inbraken op dit bedrijventerreinen is een projectplan opgesteld om de criminaliteit te verminderen. Dit projectplan is door de staatssecretaris in februari 2005 geadopteerd in het kader van de Aanpak Urgente Bedrijvenlocaties, onderdeel van het Actieplan Veilig Ondernemen.

Rotterdam Delfshaven 13.00-14.30 uur
Van Gennip brengt in Rotterdam Delfshaven een bezoek aan de Nieuwe Binnenweg. Deze winkellocatie is sinds eind 2004 eveneens een adoptielocatie van de staatssecretaris. Tijdens het bezoek is er onder andere aandacht voor jeugdoverlast, de economische situatie van de winkels en de parkeerproblematiek.

Rotterdam BID-locatie Rotterdam Centrum 14.30-17.00 uur
In het centrum van Rotterdam bezoekt Van Gennip ondernemers die betrokken zijn bij het zogenoemde Business Improvement District (BID). Rotterdam is een van de gemeenten waar een pilot met een BID plaatsvindt. Naast een korte wandeling is er een rondetafelgesprek met ondernemers in de binnenstad.

Aanpak Urgente Bedrijvenlocaties
Het kabinet wil dat in 2008 de criminaliteit tegen het bedrijfsleven met 20 procent is gedaald ten opzicht van 2004. Onderdeel daarvan is de Aanpak Urgente Bedrijvenlocaties. Deze aanpak richt zich op bedrijventerreinen en winkelcentra waar de onveiligheid een acute bedreiging vormt en waar alleen een snelle aanpak nog voor het behoud van de bedrijvenlocatie kan zorgen. Per bedrijvenlocatie wordt een lokale aanpak ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld investeringen in camera’s, particuliere beveiliging, hekwerken en extra inzet van de politie.

Business Improvement District
Een BID is een gebied waarin door een collectieve samenwerking een beter én veiliger ondernemersklimaat wordt geschapen. Ondernemers dragen hier gezamenlijk aan bij. De heffing wordt op verzoek van de ondernemers ingesteld en slechts geheven indien een ruime meerderheid van de ondernemers in het gebied daarmee instemt. Dit betekent dat ondernemers elkaar moeten overtuigen van nut en noodzaak van gezamenlijke initiatieven.

Trefwoorden: Bedrijvenlocaties, Werkbezoek,

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share