Vice-premier Brinkhorst bezoekt Indonesië

Door: Ministerie Van Economische Zaken  08-05-2006
Trefwoorden: Economie, Handelsreis

Van 30 mei t/m 3 juni 2006 vindt een handelsreis naar Indonesië plaats onder leiding van vice-premier en minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst. Er worden bezoeken gebracht aan de steden Jakarta en Surabaya. Brinkhorst zet zich tijdens de reis in voor het zakendoen met Indonesië en zal namens het Nederlandse kabinet invulling geven aan de intensivering van de bestaande relatie met Indonesië. Zo zijn onder meer ontmoetingen voorzien met de Indonesische President en Indonesische ministers van Economie, Handel, Transport en Financiën. De voorzitter van het VNO-NCW, Bernard Wientjes, zal als zakelijk missieleider optreden. Er reizen in totaal 35 bedrijven mee, afkomstig uit uiteenlopende sectoren als infrastructuur (spoorwegen, bruggen, wegen, energievoorziening), de maritieme sector (scheepsbouw, baggeren), de financiële sector en de medische sector.

Tijdens het bezoek zal aandacht worden besteed aan de maatregelen die de Indonesische regering neemt ter bevordering van het investeringsklimaat en de verbetering van de infrastructuur. Zo zal er specifiek aandacht worden geschonken aan de spoorsector en de maritieme sector, waar zich goede mogelijkheden aandienen voor de expertise van het Nederlandse bedrijfsleven.

Gedurende de handelsreis hebben bedrijven de gelegenheid om in contact te komen met potentiële zakenpartners om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die deze markt met zo’n 225 miljoen consumenten te bieden heeft. Ook zullen er naar verwachting meerdere contracten ondertekend worden. Verder zal tijdens het bezoek een PSOM-project worden geopend. PSOM (Programma Samenwerking Opkomende Markten) heeft ten doel het bevorderen van de investeringen van Nederlandse en Indonesische bedrijven in Indonesië en het stimuleren van de locale economie. Het gaat om een pilot-project voor de productie van flexibele buizen voor de waterinfrastructuur, die bestendigd zijn tegen aardschokken.

Trefwoorden: Economie, Handelsreis

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share