Voorlopers op nanotechnologiegebied slaan handen ineen

Door: Ministerie Van Economische Zaken  16-06-2006
Trefwoorden: Mkb, Techniek, Samenwerking

Nederland moet op termijn dezelfde positie bereiken als ‘Silicon Valley’. Dat is de ambitie die minister Brinkhorst heeft met innovatieprogramma Point One dat 14 juni 2006 in het Evoluon in Eindhoven werd gepresenteerd. Point One is het programma waarin bedrijven en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van nanotechnologie.

Brinkhorst reserveert 50 miljoen extra voor het programma, bovenop de 630 miljoen euro die al beschikbaar is voor nanotechnologie in de periode 2004-2010. Het innovatieprogramma Point One is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en het ministerie van Economische Zaken. ‘We zijn voorlopers op het gebied van nanotechnologie en embedded systems. We hebben onderzoeksinstituten van wereldklasse en multinationals en middelgrote en kleine ondernemingen die aan de top staan. Individueel doen ze baanbrekend werk. Het is tijd om de handen ineen te slaan,’ aldus de minister.

Samenwerking
Inmiddels doen al ruim 30 bedrijven en instellingen met het innovatieprogramma mee, waaronder Philips en ASML. Door het programma hopen de partijen een omzetstijging van 30 procent tot 26 miljard euro in 2011 te realiseren. Ook is het de bedoeling dat het midden- en kleinbedrijf beter wordt betrokken bij internationale samenwerkingsverbanden. Het is de bedoeling dat grote en kleine bedrijven intensief gaan samenwerken in Point One. De grote ondernemingen zijn in toenemende mate afhankelijk van het MKB. Niet alleen als toeleverancier, maar ook vanwege de instroom van nieuwe ideeën en technologieën.

Trefwoorden: Mkb, Nanotechnologie, Samenwerking, Techniek

Contact Ministerie Van Economische Zaken

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share