Mitsubishi Electric Cooling & Heating lanceert volledig product gamma voor de verwarmingsmarkt.

Mitsubishi Electric Cooling & Heating lanceert volledig product gamma voor de verwarmingsmarkt. van Mitsubishi Electric Cooling & Heating

Door: Mitsubishi Electric Cooling & Heating  06-05-2009
Trefwoorden: Airco, Cv, Warmtepompen

Mitsubishi Electric Cooling & Heating staat als marktleider in de airconditioningmarkt bekend als de partij voor comfortkoeling. Daarbij levert zij met o.a. het R2 City Multi VFR systeem ook al jaren complete oplossingen voor de klimaatbeheersing in gebouwen. Met de komst van de Zubadan technologie (ZUBADAN is Japans voor ‘Super Verwarming’) bereid Mitsubishi Electric Cooling & Heating haar product assortiment t.b.v. klimaatverwarming fors uit.  Zubadan is de hoogtechnologische verwarmingstechniek van Mitsubishi Electric Cooling & Heating die ook bij extreme wintertemperaturen het ideale binnenklimaat levert! Dit zonder in te boeten op rendement.

Zubadan Lucht-water warmtepomp
Het revolutionaire, door Mitsubishi Electric gepatenteerde Zubadan, systeem geeft tot -15 °C hetzelfde verwarmingsvermogen als bij +7 °C. Het systeem kan hierdoor zonder enkel voorbehoud toegepast worden als hoofdverwarming. Daarnaast is de Zubadan ook geschikt voor comfortkoeling. Het bijkomend voordeel is dat de CO2-uitstoot en het energieverbruik, in vergelijking met de traditionele CV ketel, aanzienlijk lager is. De Zubadan technologie maakt gebruik van ‘flashinjectie’. Mitsubishi Electric heeft daartoe
een speciale inverter scroll compressor ontwikkeld waarbij een gas/vloeistof mengsel van het koudemiddel rechtstreeks in de compressor wordt ingespoten. Door deze techniek is het mogelijk om 60 °C water te maken, dit zonder elektrische naverwarming. Bijkomend voordeel van de ‘flashinjectie’ ten opzichte van standaard inverter systemen is een kortere ontdooicyclus met een lagere ontdooifrequentie.

Het hart van de Zubadan
Een normaal verwarmingssysteem (CV ketel) produceert vanuit 1 kW toegevoerde energie (brandstof) ca. 1 kW effectieve energie (verwarmingsvermogen). De Zubadan maakt het mogelijk om vanuit ca. 1 kW elektrische energie ca. 4 kW verwarmingsvermogen te produceren. Deze prestatie wordt uitgedrukt in de C.O.P. (Coëfficiënt Of Performance). De C.O.P. wordt bepaald door het nuttige vermogen (verwarmingsvermogen) te delen door het opgenomen vermogen (elektrische energie). In dit geval is de C.O.P. dus 4,0. Hoe hoger de C.O.P. hoe energiezuiniger de installatie. Het hart van de Zubadan is een inverter gestuurde compressor welke energie uit de buitenlucht kan omzetten naar hoogwaardig verwarmingsvermogen. De inverterregeling is een capaciteitsregeling die ervoor zorgt dat de compressor
elk moment de capaciteit kan aanpassen aan de gewenste verwarmingsvraag. Een inverter geregelde compressor verlaagt het energieverbruik en verhoogt het comfort en de levensduur van het systeem.

CO2 reductie
Naast een forse energiebesparing zal door het toepassen van de Zubadan minder elektriciteit in de elektriciteitscentrale opgewekt hoeven te worden waardoor een significante bijdrage wordt geleverd aan de vermindering van de uitstoot van CO2. In het diagram is de CO2 uitstoot van verschillende verwarmingssystemen voor warmtap-water opwekking weergegeven.

Uitvoeringen:
Sinds dit jaar biedt Mitsubishi Electric Cooling & Heating verschillende systemen met de Zubadan technologie en daarmee een compleet gamma aan oplossingen voor de woning en utiliteitsbouw. Naast een compleet assortiment buitenunits biedt Mitsubishi Electric ook totaal oplossingen voor de gehele klimaatvraag van vrijwel elk gebouw.

•    VRF City Multi Y systeem met Zubadan technologie Voor commerciële toepassingen
•    City Multi R2 systeem voor warmte uitwisseling. Voor commerciële toepassingen
•    (met boosterunit voor bereiding van warmtapwater)
•    Ecodan. Mr. Slim (PAC) met Zubadan technologie voor woningen en de klein zakelijke markt.

Toepassing mogelijkheden:
•    Warmtapwater en hoofdverwarming in een
•    Aansluiten op een luchtbehandelingskast
•    Aansluiten op een luchtgordijn
•    Zwembad en visvijver verwarming
•    Luchtverwarming en koelen
•    Vloerverwarming
•    Vloerverwarming en warm tapwater
•    Radiatoren en warmtapwater

www.mitsubishi-airco.nl
www.alklima.nl

Trefwoorden: Airco, Cv, Mitsubishi-airco, Warmtepompen,

Contact Mitsubishi Electric Cooling & Heating

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share