Financiele crisis voorbij ?

Door: Moneymakers International  09-10-2008
Trefwoorden: Internet, Banken, Sparen

Financiele Crisis maakt geldtoerisme naar Filippijnen populair.

Als het aan Dick Detering ligt, dan bestaat de Financiele crisis, met zeer lage rentestanden, niet. "Het is maar hoe je 't bekijkt" is zijn mening. Detering is eigenaar van het bedrijf MoneyMakers International, een financiele dienstverlener op de Filippijnen. De onderneming, die is gespecialiseerd in sparen biedt via haar website themoneymakers.org 18 tot 20 procent rente aan op een Spaardeposito aangeboden door 12 agrarische banken in de Filippijnen. De rente is belastingvrij op voorwaarde dat het Termijndeposito op zijn minst 5 jaar doorloopt. Volgens de website vallen stortingen onder het Depositogarantiestelsel / Beschermingsfonds van de Filippijnen. Detering zegt steeds vaker te worden geconfronteerd met de splinternieuwe globalisatietrend "Geldtoerisme".

Detering legt verder uit: "Velen beschouwen de door ons aangeboden hoge rente spaarrekening momenteel als een oase in de woestijn van de financiele crisis". Die crisis bestaat volgens de eigenaar helemaal niet op het platteland in de Filippijnen. Volgens hem is het, gedurende deze tijden van financiele crisis, beter om in een kleine bank te investeren. Kleine banken zijn, aldus Detering, niet vertegenwoordigd op de aandelenmarkten. "Daarom is hun aandeelhoudersstructuur stabieler. En kleine banken worden uiteraard niet getroffen door speculatie schandalen zoals die de grote jongens zijn overkomen", zegt de eigenaar van MoneyMakers International.

Dick Detering vervolgt: "Een en ander geldt in nog sterkere mate voor de kleine plattelands banken. Dit komt doordat deze agrarische banken vaak werken in een gesloten cultuur, veelal verbonden met plaatselijke cooperaties. Voordelen voor cooperaties zijn oa gezamenlijk inkopen en bankieren, minder regelgeving, beperkte aansprakelijkheid en zij betalen minder belasting dan andere bedrijven. Kleine banken die deel uitmaken van die gesloten en sterke economische structuur zijn daardoor veel minder onderhevig aan invloeden van buitenaf, zoals de huidige financiele crisis (gekenmerkt door een zeer lage rentestand), die thans vooral de grootbanken treft".

Detering zegt steeds vaker te worden geconfronteerd met de splinternieuwe globalisatietrend "Geldtoerisme". Geldtoerisme betekent volgens hem, "het naar het buitenland reizen om een spaarrente te kunnen ontvangen, die aanmerkelijk hoger is dan de rente die wordt aangeboden in eigen land". "Meer en meer Nederlanders en Belgen komen naar de Filipijnen om een rekening te openen en een beperkt aantal investeert zelfs op afstand". "Of wij de hoogste rente ter wereld aanbieden, dat weet ik niet, maar ik denk, dat we daar zeker heel dicht bij in de buurt komen", aldus de ondernemer.

Trefwoorden: Banken, Crisis, Deposito, Financiele, Hoogste, Internet, Rente, Spaar, Spaardeposito, Spaargeld, Spaarrekening, Spaarrente, Sparen, Termijn, Termijndeposito

Contact Moneymakers International

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share