Nieuw boek schetst inspirerend beeld van het beroep van verzorgende

Nieuw boek schetst inspirerend beeld van het beroep van verzorgende van Mozaiek Advies & Coaching

Door: Mozaiek Advies & Coaching  24-05-2008

De verhalen in dit boek maken de lezer duidelijk waar het in de zorg om zou moeten gaan: om menswaardigheid en lotsverbondenheid, om het besef dat ieder mens kwetsbaar is, om toewijding en barmhartigheid, om ontmoetingen tussen mensen. Opdat verzorgenden en de mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd dagelijks zinvolle bladzijden kunnen toevoegen aan het boek van hun leven.

Het boek maakt onderdeel uit van een project onder de gelijknamige titel “Wie zorgt er straks voor mij?” Dit project beoogt een zoektocht naar de vraag wat er werkelijk in de ouderenzorg aan de hand is: Hoe kan het dat er zo’n somber beeld van de ouderenzorg in de samenleving bestaat, terwijl vele duizenden verzorgenden elke dag hun hele ziel en zaligheid in hun werk leggen?

De schrijvers van dit boek zijn hun zoektocht begonnen bij verzorgenden, omdat zij het hart vormen van ouderenzorg. Zij beogen met hun project meer (jonge) mensen te interesseren voor het vak van verzorgende en op die manier het dreigende personeelstekort af te wenden.

De schrijvers hebben een ruime ervaring in de ouderenzorg: resp. als onderwijsdirecteur en hoofd Personeel & Organisatie.

Meer informatie?
Wij brengen u graag in contact met de auteurs voor een interview in uw blad/tijdschrift. Zij vertellen u dan over hun visie op de ontwikkelingen in de ouderenzorg in het kader van het project ‘Wie zorgt er straks voor mij?’ Neemt u daarvoor contact op met:
Mw. A.H. van Schie
Uitgeverij Kavanah
Eemster 2
7991 PP Dwingeloo
info@kavanah.nl
www.kavanah.nl

Technische gegevens
Wie zorgt er straks voor mij? Portretten van verzorgenden
door Hans Hoogerheide & Ad de Jongh
ISBN 978-905740-078-0, geb., liggend formaat (16x21 cm), 104 blz, € 15,75

5 mei 2008 Apeldoorn

Een feest van herkenning

Dit boek is een feest van herkenning! De verzorgenden die hier geportretteerd worden geven een veelzijdig beeld van hun beroep. Ze komen in de praktijk van alledag heel veel problemen tegen, die genoegzaam bekend zijn (bureaucratie, te weinig tijd, hoge werkdruk, stopwatch cultuur, etc.etc.), maar nog steeds geeft het feit dat zij daadwerkelijk iets voor de ander kunnen betekenen heel veel voldoening. Alle aspecten van dit beroep worden uitvoerig belicht.

Klantbeoordeling Bol.com