Wereldprimeur Nedap introductie iO TouchPro bij Allévo

Door: Nedap  16-03-2006
Trefwoorden: Internet, It, Rfid

Met ingang van 1 januari 2006 registreren ruim 700 medewerkers van thuiszorgorganisatie Allévo de dagelijkse cliëntbezoeken met behulp van de Nedap iO TouchPro. Met de iO TouchPro biedt Nedap haar succesvolle iO Concept voor zorgregistratie nu ook aan op de nieuwe generatie Nokia telefoons voorzien van NFC (near field communication) technologie. Deze technologie maakt het voor zorgmedewerkers mogelijk met een eenvoudige handeling, online, complexe informatie uit te wisselen.

'Door het gebruik van de iO TouchPro registreren meer dan 700 zorgmedewerkers snel en betrouwbaar de bezoeken en handelingen bij de cliënt. Het iO Concept verzekert ons van de meest up-to-date en accurate informatie' zegt Theo van Campen, CEO van Allévo, 'Allévo zoekt continu naar innovaties die ondersteunen bij het verhogen van de kwaliteit van onze zorg.'

Met de succesvolle introductie van de Nedap iO TouchPro heeft Allévo een wereldprimeur. Als eerste organisatie heeft Allévo organisatiebreed de nieuwe NFC-technologie toegepast. NFC technologie is een gezamenlijke ontwikkeling van alle belangrijke leveranciers van mobiele communicatiemiddelen en maakt het mogelijk om met mobiele telefoons contactloze chipkaarten uit te lezen.

Binnen het iO Concept wordt iedere cliënt voorzien van een contactloze chipkaart, de zgn. zorgpas. Bij het begin en einde van ieder bezoek scant de zorgverlener met de mobiele telefoon deze pas. Met deze eenvoudige handeling wordt accuraat de begin- en eindtijd van het bezoek geregistreerd. Het bewerkelijke tijdschrijven op papier behoort hiermee tot het verleden. De zorgverlener kan na afloop van ieder bezoek zelfs middels een handig scherm op de mobiele telefoon aangeven welke soort zorg is geleverd. Bovendien kan de medewerker met de mobiele telefoon online additionele cliëntgegevens raadplegen.

De geregistreerde gegevens zijn via het Internet direct inzichtelijk voor zowel zorgmanagers als medewerkers. Nadat de gegevens zijn gefiatteerd worden deze automatisch verwerkt in de salarisadministratie en verstuurd naar de zorgverzekeraars voor declaratie.

Bij de ontwikkeling van de Nedap iO TouchPro heeft Nedap nauw samengewerkt met Nokia.

'Wij zijn verheugd over het feit dat Allévo gekozen heeft voor een oplossing gebaseerd op Nokia RFID technologie om registratie van het zorgproces te verbeteren. zegt Petri Vesikivi, Hoofd van Nokia Workforce Solutions van de Nokia Ventures Organisatie. 'De Nokia Field Force solution is ontworpen voor mobiele medewerkers die dagelijks een groot aantal transacties moeten verwerken in branches zoals de gezondheidszorg, beveiliging en bewaking, service en onderhoud..

De iO TouchPro is een logische volgende stap in het Nedap iO Concept., aldus Rob Schuurman, marktgroepleider Nedap Healthcare. .Naast een waterdichte registratie kan met de Nokia telefoon zowel zorgverlener als zorginstelling nu on-line altijd beschikken over de laatste gegevens over cliënten, behandelplannen en geleverde zorg..

Met de iO TouchPro versterkt marktleider Nedap Healthcare zijn positie in de zorgmarkt. De verwachting is dat de komende maanden meer thuiszorgorganisaties het voorbeeld van Allévo zullen volgen en overgaan tot de aanschaf van de iO TouchPro.

Trefwoorden: Chipcard, Internet, It, Rfid